Cum sa faci un pom de Craciun împreună cu copiii

O idee de a petrece timp cu copiii constă în implicarea acestora în momentul îmbodobirii bradului de Crăciun. E timp pentru povestit, pentru râs, pentru a descoperi ce idei mai are copilașul tău! Dacă vrei să decorezi camera copilului într-un fel anume, află de aici ce poți face!

Iată cum să faci un pom de Crăciun împreună cu copiii!

 

foto: de la pixabay.com

 

1.       Cuvinte de început

Crăciunul este una dintre cele mai frumoase sărbători, în special pentru copii, pentru că este perioada în care întreaga familie se reunește, toți ai casei petrec timp împreună, se joacă. În această perioadă se obișnuiește a se decora casa cu un brad de Crăciun, se face un cadru cu scena nașterii, se montează ghirlande și toate aceste momente reprezintă o bună ocazie de a ne juca cu copiii noștri, lăsându-i să ne ajute în timpul pregătirii acestor decorațiuni. Dintre toate situațiile, în special, vom vedea cum să facem un brad frumos de Crăciun, împreună cu copiii noștri .

2.       Cumpără bradul

Cel mai evident lucru pe care trebuie să-l faci este să îi implici pe copii cât mai mult posibil și trebuie să începi pregătirile din timp. Dacă pomul de Crăciun nu este încă cumpărat, primul gest de implicare ar putea fi acesta: mergeți împreună la cumpărături și căutați bradul de Crăciun. Pornind din acest punct, poți să le explici copiilor că ar fi bine să cumpărați un brăduț mic, special crescut pentru sărbătoarea Crăciunului sau să alegeți unul în ghiveci, pe care mai apoi să-l plantați la bunica în curte sau grădină, ba chiar în mica grădină din fața blocului. Astfel, copiii vor învăța să protejeze natura și să o respecte. Vei vedea că vei primi și tu la rândul tău, sfaturi și recomandări din partea lor.

3. Decorațiuni pentru brad

Odată rezolvată problema bradului, puteți trece la etapa următoare: realizarea decorațiunilor de către voi, în echipă. Trebuie doar să faci rost de niște bile decorative sau de cutiuțe transparente. Bilele în cauză trebuie să fie transparente, astfel încât să poată fi văzut interiorul lor. Apoi alegeți un tip de hârtie, fie hârtie de ziar, fie hârtie creponată sau carton. Important e să fie de culoare roșie sau să o coloreze chiar cei mici cu acuarele. Cu ajutorul unui capsator, îi înveți pe cei mici să facă multe confetti, pe care apoi le introduceți împreună în interiorul mingii. Mai ai nevoie de un cablu spiralat (poate fi și de la o agendă veche sau de la un calendar) pentru a face coarnele de ren. Urmează ochii, pe care îi realizați din foi de hârtie albă, apoi pupilele și nasul roșu și mare, al renilor lui Moș Crăciun. Odată ce decorurile sunt terminate, îi lași pe copii să le agațe în diverse locuri din brad.

4.      Atașați împreună lumini și decorațiuni

Dacă ai deja instalații luminoase și alte decorațiuni drăguțe, păstrate din anii anteriori, le poți, de asemenea, folosi. Lasă în prim plan însă, creațiile copiilor. Se vor simți importanți. Iei ornamentele, le întinzi pe o masă sau pe jos, astfel încât să vezi clar ceea ce ai la dispoziție. Mai întâi, trebuie să pui luminile în brad, așa că întotdeauna, cu ajutorul copiilor, începi să le înșiri după culori sau după forme.  Să ascultăm ideile lor, pentru că uneori pot fi mai bune decât ale noastre! Odată ce toate luminile sunt în brad, poți continua cu decorurile pe care le mai ai.

Ce moment frumos!

 

My title page contents