Cum stimulezi imunitatea de toamnă? 5 remedii naturale 

Cum stimulezi imunitatea de toamnă? Descoperă 5 remedii naturale! Toamna este o perioadă minunată a anului, un anotimp bogat, dar totodată, perioada în care corpul nostru este mai predispus la răceli. Dureri în gât, tuse, nas care curge, oboseală cronică, somnolență – toate acestea sunt consecințele unui sistem imunitar slăbit.

Este posibil să creștem imunitatea în acest sezon dificil? Da, anumite alimente nu numai că ne vor stimula sistemul imunitar, dar ne vor și înveseli, dându-ne o stare de bine.

Așadar, cum stimulezi imunitatea de toamnă? Iată 5 remedii naturale pe care trebuie să le încerci:

1. Ghimbir cu lămâie și miere

Două alimente pe care toată lumea ar trebui să le aibă în casă, mai ales toamna și iarna. Rădăcina de ghimbir a fost folosită de mult timp pentru a crește rezistența organismului la viruși, deoarece are un efect stimulator, conține lipide, aminoacizi, vitaminele A, B1, B2, C, uleiuri esențiale, micro și macroelemente. Lămâia conține o cantitate mare de vitamina C, iar mierea este un ajutor prețios pentru sănătate. Combinând ghimbir, lămâie și miere rezultă o băutură energizantă naturală bună, care restabilește un corp slăbit și redă puterea.

Pregătești amestecul așa:

Razi 300 g rădăcină de ghimbir și cureți 7 lămâi, pe care le toci. Amesteci ghimbirul și lămâia și adaugi mierea. Amesteci totul bine.
Iei câte o linguriță de amestec de 3 ori pe zi ca atare sau o adaugi în ceai. Amestecul finit poate fi păstrat la frigider într-un borcan de sticlă.

2. Băutură de echinacea

Echinaceea este o plantă imunostimulantă și antivirală binecunoscută. Este utilizată în caz de herpes, gripă, procese inflamatorii. De îndată ce simți primele semne ale unei răceli, pregătește imediat această băutură. Îți va fi de folos!

Pregătești băutura așa:

Peste 1 lingură de plantă de echinacea torni un pahar cu apă clocotită și lași la infuzat timp de 20 de minute. Lași apoi să se răcească într-un vas cu apă și filtrezi conținutul.
Bea o jumătate de pahar de infuzie de echinacea de 3 ori pe zi, înainte de mese.

3. Decoct de măceșe

Pulpa și frunzele de măceșe reprezintă un depozit de vitamina C (acid ascorbic) și, de asemenea, măceșele sunt bogate în vitaminele B, P, E, K, D, A, betacaroten, oligoelemente (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, mangan, zinc, cupru). Toate acestea ne oferă posibilitatea de a obține activarea funcțiilor de protecție și de a întări imunitatea, de a stimula procesele de regenerare.

Prepari decoctul așa:

Adaugi apă clocotită peste o lingură de fructe uscate și lași amestecul să se infuzeze într-un termos timp de 10-12 ore, apoi filtrezi și bei.
Dacă ai fructe proaspete, trebuie să le toci, să torni apă clocotită și să le fierbi timp de 10 minute într-un vas acoperit. Se lasă la infuzat o zi, după care siropul se strecoară și este gata de utilizare. Ar fi minunat să adaugi o lingură de miere în decoctul de măceșe.

4. Băutură de afine

Afinele au proprietăți antivirale, antipiretice, antibacteriene și tonice. Toate acestea se obțin datorită conținutului din fructele de pădure de acizi organici (ascorbici, oleici, malici etc.), minerale, oligoelemente (fosfor, potasiu, vitaminele PP, E, K1, C și aproape toate vitaminele B, glucoză și fructoză, pectine).

Pregătești o băutură de afine așa:

Speli 2 căni de merișoare și torni apă clocotită peste ele. Lași la infuzat 1 oră. Scurgi apoi și zdrobești fructele de pădure într-o cratiță. Adaugi apă, cuișoare 2-3 muguri, scorțișoară. Aduci în punctul de fierbere, fără a lăsa să fiarbă. Adaugi miere și lași să fermenteze.
Poți consuma această băutură vitaminică în loc de ceai în timpul zilei.

5. Băutură de cătină

Cătina este într-adevăr o „farmacie vie” și una dintre puținele fructe de pădure, a cărei pulpă conține norma zilnică a aproape tuturor substanțelor necesare unei persoane. Boabele de cătină – antioxidant natural – conțin un acid foarte important – succinic, datorită căruia organismul este protejat de acțiunea medicamentelor mai puternice. Boabele acestor fructe de pădure sunt bogate în vitamine, fibre dietetice, betacaroten. Cătina este utilă în special pentru femeile însărcinate.

Pregătești o băutură de cătină așa:

Boabele trebuie spălate și tocate într-un blender sau făcute piure prin simpla zdrobire. Se toarnă apoi apă fierbinte și se lasă la infuzat timp de 30 de minute. După acest timp, filtrezi amestecul printr-o sită. Adaugi o felie de lămâie și miere după gust.

My title page contents