Dieta pentru colită oferită de naturopat te ajută să te simți mai bine

Dieta pentru colită oferită de naturopat! Ești una dintre persoanele care suferă de colită și cauți mereu informații? Sau poate că unul dintre prietenii tăi suferă de colită, fără să știe acest lucru. Ajută-l urmărindu-l îndeaproape pentru a identifica simptomele cu care se confruntă! Un lucru e cert: Vei descoperi că este aproape întotdeauna o persoană anxioasă sau deprimată.

Naturopatul Angela Gimelli ne ajută cu câteva informații pe care orice persoană ar fi bine să le cunoască pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate și viața.

Ce trebuie să știi despre colită?

Colita (alături de astm, eczemă, urticarie, cistită, ulcer etc.) este una dintre acele tulburări numite psihosomatice (adică determinate de psihic). În cazul colitei, inflamația cronică a intestinului gros duce la digestie dificilă, însoțită de dureri severe de stomac, balonare sau diaree.

Ce să consumi în caz de colită? Legume și plante – remedii mereu la dispoziția noastră!

Varza – în primul rând!

În general, varza nu este tolerată, deoarece este gătită mult timp în apă, ceea ce o face deosebit de indigestă. În schimb, este recomandat a fi consumat în caz de colită, sucul de varză (două sau trei pahare pe zi) între mese. Această cură cu suc de varză trebuie urmată cât mai mult timp posibil. Dacă tratamentul depășește o lună, este recomandat să se facă o pauză timp de câteva zile.

Și mai bun este amestecul de suc de varză și suc de morcovi în părți egale este chiar mai bun (obligatoriu, legumele trebuie să fie proaspete!).

De asemenea, un alt remediu tot pe bază de varză: În fiecare seară îți poți pune comprese pe burtă (o acoperi pur și simplu) cu trei sau patru straturi de frunze de varză și le lași peste noapte.

În plus, dacă vei mânca câteva înghițituri de varză crudă, în fiecare zi înainte de masa de prânz, nu ar trebui să fii surprins/ă dacă timp de câteva zile te vei confrunta cu o explozie de coșuri pe față. Este un semn bun: un simptom al unei curățări radicale a intestinelor. În perioada ce va urma, vei avea din nou o piele frumoasă. Intestinul brut este inamicul etern al intestinului leneș. Dacă ai nevoie de o curățare bună, nu ezita: mănâncă o doză mică de varză murată în fiecare zi și astfel vei da un impuls funcției intestinale.

Morcovul este marele prieten al intestinelor

Morcovul ar trebui să fie consumat brut, ras sau sub formă de suc. Dezinfectează și curăță fiecare colț ascuns al intestinului.

Lapte de migdale

Bea lapte de migdale, ale cărui virtuți emoliente și calmante sunt benefice pentru intestin.

Usturoi, scorțișoară, tarhon, busuioc, oregano, pătrunjel, ceapă

În dieta zilnică, este recomandat să incluzi din plin usturoiul, scorțișoara, tarhonul, busuiocul, oregano, patrunjelul (un ceai din plante de pătrunjel la sfârșitul meselor previne digestia dificilă), ceapa. Supa de ceapă de dimineață ajută petrecăreții de noapte să digere tot ce au consumat peste noapte). Aceste condimente – ierburi posedă proprietăți dezinfectante și anti-putrefacție remarcabile.

Nucșoara

Naturopatul recomandă, de asemenea, folosirea nucșoarei, despre care se spune că facilitează digestia alimentelor compuse din carne și amidon.

Suc de mere proaspăt

Bea suc de mere proaspăt stors și vei vedea cât de bine te simți!

Ceaiuri din plante

Bea ceaiuri din plante de anason verde, mentă, cimbru, chimen și semințe de fenicul, afine. Aceste ceaiuri din plante sunt agenți minunați de curățare pentru sistemul digestiv.

Dieta pentru colită. Sfaturi de urmat!

  • Mijloacele de mai sus asigură restabilirea „păcii intestinale”, cu condiția respectării unei diete corecte în timpul tratamentului.
  • În plus, naturopatul recomandă să elimini toate legumele și fructele, fierte sau crude, leguminoasele uscate, pâinea, grăsimile fierte, carnea grasă, salamurile, produsele de cofetărie, condimentele, băuturile carbogazoase, sucurile de fructe acidulate, laptele și brânza, dacă nu sunt tolerate.
  • Mănâncă, în schimb, paste, orez, cartofi, pâine prăjită, unt în stare crudă, sucuri de fructe dulci, bulion de legume, ceaiuri din plante.
  • Urmează această dietă până când membrana mucoasă a colonului s-a vindecat.

Sursa: www.naturopataonline.org/alimentazione/diete/la-dieta-per-la-colite/

My title page contents