Ești obosit? Descoperă 10 remedii simple pentru combaterea oboselii! Pentru că da, oboseala se face simțită odată cu schimbarea anotimpului și îți schimbă obiceiurile zilnice. Când sunt atât de multe lucruri de făcut și angajamentele se înmulțesc, există o singură modalitate de a funcționa: schimbarea modului în care îți desfășori programul zilnic.
Oboseala fizică sau psihică, mai ales la schimbarea sezonului, poate fi alimentată de temperatura în creștere: adoptă obiceiuri care îți dau energie!
Ești obosit? Iată 10 remedii simple pentru a combate oboseala și a te putea reîncărca cu energie și stare de bine:
1. Magneziu pentru a începe ziua cu energie
Pentru a începe ziua cu energie, adoptă obiceiul bun de a dizolva o linguriță de magneziu în apă caldă. Poți bea această doză de magneziu înainte de micul dejun; va fi un ajutor valoros. Mulți dintre noi, fără să știm, suferim de deficiențe de magneziu. Acest mineral, excelent împotriva stresului, anxietății, insomniei și oboselii, joacă un rol important în buna funcționare a sistemului nervos și ajută metabolismul.
Alimentele proaspete și naturale, cum ar fi iaurtul, fructele și mierea, îți vor oferi impulsul potrivit. Îți place gustul sărat? Încearcă pâinea cu cereale și somonul.
2. Ulei esențial de lămâie pentru a trezi mintea
Uleiul esențial de lămâie este excelent împotriva oboselii! Îl poți găsi în magazinele cu produse naturiste. Este un produs natural foarte puternic și, pe lângă faptul că este excelent împotriva pungilor și cercurilor întunecate din jurul ochilor, acesta promovează concentrarea și trezește mintea. Masează două picături pe tâmple și vei observa că te simți imediat mai bine. Mai ales dacă trebuie să te confrunți cu o după-amiază de studiu sau ai un loc de muncă care necesită atenția ta constantă.
Ai grijă să nu folosești ulei esențial de lămâie pe piele atunci când te expui la soare, deoarece este fotosensibilizant. Alternativ, poți experimenta cu parfumuri și cu uleiuri esențiale, cum ar fi portocale, bergamotă, mandarină, cedru și mentă, care sunt excelente pentru activarea energiei.
3. Ești obosit? Fă o plimbare în aer liber pentru a reactiva corpul!
Chiar dacă ești obosit, o scurtă plimbare de un sfert de oră va avea puterea de a reactiva organismul datorită impactului benefic cu aerul liber, oxigen și lumină. Un energizant puternic, atât fizic, cât și mental. Respiră adânc și încearcă să favorizezi zonele verzi din apropierea casei tale sau străzile mai puțin frecventate, care pot calma stresul și te pot face să zâmbești.
Un sfat? Setează telefonul în modul silențios sau lasă-l acasă.
4. Odihnește-ți ochii și respirația pentru a opri haosul
Orele lungi la calculator și ritmul zilelor adesea agitate pot accentua oboseala care se concentrează asupra ochilor. Acordă-ți câteva momente pentru a-ți așeza ușor palmele pe pleoape: închide ochii și rămâi așa timp de un minut. Va ajuta să-ți odihnești ochii și pentru a-ți relaxa mintea, îndepărtând haosul din afară. Între timp, respiră adânc, simțind aerul trecând prin corp ca o briză răcoroasă care iese din picioare spre pământ.
Învățarea respirației te ajută să simțiți mai multă energie, să te simți mai puțin obosit și să-ți oxigenezi corpul. Ai timp? Utilizează două pliculețe de ceai de mușețel (sau de care ai) călduț pentru a le plasa pe pleoape.
5. Apă termală sau apă de trandafiri pentru a te reîmprospăta și hidrata
Obișnuiește-te să ții in geanta o sticlă cu apă termală sau un tonic cu miros de plante. Bogate în săruri minerale, acestea îți vor da un boost de energie util pentru momentele de oboseală cronică. Alternativ, clătește-ți fața și gâtul cu apă rece sau tamponează-ți pielea cu un tampon de bumbac stropit cu apă de trandafiri, răcoritoare și hidratantă.
Un secret? Nu uita să uzi zona de la baza cefei: dacă dorești, poți folosi o bucată de bumbac sau un cub de gheață pentru a șterge ușor zona.
6. Tinctura mamă de rozmarin pentru stimularea circulației
Știai că rozmarinul ameliorează stresul și are un efect energizant? Atenție: tinctura mamă de rozmarin nu este recomandată celor cu hipertensiune arterială. Aceasta ajută în caz de oboseală, stimulează circulația și vitalitatea, și este, totodată, și un antioxidant valabil; promovează detoxifierea ficatului cu acțiune diuretică. În perioadele în care ești ocupat și te simți lipsit de energie, poți utiliza 30 de picături diluate în apă, de două sau trei ori pe zi: te vei simți imediat mai revigorat și mai energic.
7. Ești obosit? Fă un duș de întinerire pentru a calma corpul și mintea!
Te simți epuizat? Ia-ți un moment pentru a face un duș de întinerire, care poate reactiva corpul și calma mintea. Folosește produse cu un miros intens, pe gustul tău: așa cum recomandă aromaterapia, mirosurile joacă un rol esențial în reactivarea energiei. Oprește jetul de apă și folosește câteva momente pentru a masa un ulei natural pe corpul tău, începând de la glezne până la gât; manipularea delicată a picioarelor, abdomenului și umerilor te va ajuta să-ți recapeți calmul și vitalitatea. Ultima clătire trebuie să fie cu apă rece pentru a obține un efect tonifiant garantat.
8. Alege hrana potrivită pentru o încărcare dinamică plăcută
Mâncarea contează mult în factorul de oboseală. Experimentează câteva obiceiuri bune și valabile! Vei simți un șoc dinamic plăcut.
Începe dimineața: cafeaua obișnuită este bună, dacă nu poți renunța la ea, dar amintește-ți că exagerarea va avea efectul opus. Deci, nu depăși două sau trei cești pe zi. Încearcă arome noi, cum ar fi smoothie-uri, iaurturi lichide, sucuri proaspăt stoarse, care sunt bogate în minerale și antioxidanți.
Mai ales dacă trebuie să lucrezi după-amiaza, evită alimentele prăjite și gătitul greu! Alege mâncăruri simple și vesele, bogate în legume, fructe și pește. Alimentele crude sau insuficient gătite, cum ar fi salatele bogate și marinatele, îți vor permite să ai niveluri mai ridicate de atenție și să fii mai agil. Nu uita să te răsfeți cu o mică gustare: nuci, migdale și ciocolată neagră pentru o stare de bine; de asemenea, bune pentru energie.
9. Apă pentru hidratare
Apa este un element prețios pentru a permite organismului să se hidrateze și să lupte împotriva oboselii.
Fă-ți un obicei din a păstra o sticlă de apă în geantă. Dacă, mai ales vara, ai chef de arome noi, încearcă să aromatizezi apa cu frunze de mentă, lavandă sau cu câteva picături de ulei esențial de citrice, rozmarin sau mentă: sănătate și bucurie.
10. Ia o pauză pentru a te răsfăța cu un cadou de întinerire
De multe ori cerem prea mult de la noi înșine. STOP! Este adevărat, există lucruri pe care nu le poți alege și volume mari de muncă cu care va trebui totuși să te confrunți, dar învață să-ți oferi un mic cadou: o cafea rapidă la barul de alături, petrecând un minut în fața ferestrei, dedicând o oră liberă unui lucru sau cuiva drag, chiar dacă nu ar fi deloc timp. Luarea unei pauze este bună pentru o bună dispoziție, și, totodată, crește concentrarea și ușurează sufletul!