Omletă de primăvară cu sparanghel. Omleta de primăvară este un fel de mâncare foarte colorat, bogat în legume și foarte gustos. În această omletă vei găsi o mare varietate de legume foarte bune și hrănitoare gătite într-o tigaie: morcovi, sparanghel, praz și ardei. La toate acestea se adaugă condimente, care îi conferă o notă și mai delicioasă.
Poți servi această omletă ca aperitiv împreună cu prietenii sau ca fel de mâncare, alături de o salată gustoasă.
Omletă de primăvară cu sparanghel
Porții: 4
Pregătire: 30 minute
Preparare: 20 minute
Ai nevoie de:
4 ouă
300 g ardei roșii
300 g ardei galbeni
1 morcov
200 g sparanghel
100 g praz
1 cățel de usturoi
3 crenguțe de cimbru
2 crengi de măghiran
2 smocuri de fenicul
Sare după gust
Piper negru după gust
Ulei de măsline extravirgin 40 g
Pregătești omletă de primăvară cu sparanghel așa:
Pentru a pregăti omleta de primăvară, mai întâi începi să speli toate legumele sub jet de apă proaspătă. Răzuiești tulpinile de sparanghel cu un decojitor de legume pentru a îndepărta cele mai dure părți exterioare, apoi tai tulpina în cuburi de 4-5 mm și vârfurile din mijloc.
Toci mărunt prazul, apoi cureți morcovii și îi tai cubulețe de 4-5 mm. Continui cu curățarea ardeilor și scoți partea superioară.
Apoi, cu un cuțit îndepărtezi filamentele albe și semințele care sunt în interior și tai ardeii în cuburi de 4-5 mm. Pui o tigaie antiaderentă pe aragaz și adaugi uleiul și cățelul de usturoi.
Când usturoiul este maro auriu, îl scoți din tigaie și adaugi morcovii și prazul. Gătești timp de 2 minute și condimentezi cu sare și piper. Adaugi ardeii galbeni și roșii, sparanghelul și mai gătești încă 10-12 minute turnând un polonic de apă și amestecând cu o spatulă. Într-un castron separat, bați ouăle și adaugi sare și piper după gust.
Adaugi și ierburile aromatice: cimbru, maghiran și fenicul. Amesteci cu un tel pentru a omogeniza toate ingredientele.
Odată ce legumele sunt gata, le iei de pe foc și le adaugi în oul bătut, amestecând bine cu o linguriță.
Torni totul într-o tigaie antiaderentă cu diametrul de 28 cm și gătiți omleta acoperită cu capac timp de 6-7 minute, la foc mediu. Cu ajutorul capacului, întorci omleta cu susul în jos pentru a o găti pe cealaltă parte timp de aproximativ 3 minute. Odată ce e gata, oprești focul și servești omleta de primăvară.
Conservare
Poți păstra omleta de primăvară acoperită cu folie de plastic sau într-un recipient etanș timp de până la 1 zi. Congelarea nu este recomandată.
Sfat
Poți adăuga legumele de sezon la alegere la omleta colorată de primăvară. În plus, o poți aromatiza cu nucșoară: este foarte gustoasă!