Indiferent de forma de sport pentru care optam, acesta trebuie sa faca parte din programul nostru zilnic. De cele mai multe ori insa, stresul, oboseala si programul incarcat isi spun cuvantul si sfarsim prin a renunta la a mai face miscare. In ultima perioada se vorbeste tot mai mult despre o noua forma de antrenament, respectiv antrenamentul la distanta. Dani Grigore, Health Coach & Personal Trainer ne ofera informatii despre ce presupune noul tip de antrenament, cum decurge o sedinta si mai ales cat de repede se obtin rezultatele mult visate.
Ce presupune sa lucrezi cu un antrenor personal la distanta?
Dani Grigore, Health Coach & Personal Trainer – Colaborarea la distanta cu un personal trainer trebuie sa fie cel putin la fel de benefica pentru client cum este colaborare 1 vs 1 in sala de fitness. Pe langa acest aspect exist un set de reguli de care clientul trebuie sa tina cont, altfel relatia trainer – client va fi o pierdere de timp si o pierdere de bani, iar ambele parti vor avea de suferit in timp. Trebuie sa tinem cont ca la mijloc este sanatatea unei persoane. Din punctul meu de vedere si prin prisma serviciilor mele, aceasta colaborare trebuie sa aiba in structura sa, tot ce clientul are nevoie pentru a ajunge in forma dorita.
Cum te poate ajuta un antrenor personal la distanta?
DG: Nu ai de unde sa stii cum te poate ajuta pana nu pui stop vechiului stil de viata si sa incepi un nou stil de viata cu ajutorul lui. Banii pe care ii platesti sunt o investitie pentru o viata mai buna, mai frumoasa, mai sanatoasa. Daca un membru al familiei isi schimba stilul de viata cu ajutorul „colaborarii la distanta”, cel putin un alt membru al familiei va face aceiasi miscare pe tabla de sah a vietii.
Cum decurge o sedinta?
DG: Aici am vrut sa ajung! Ei bine, nu totul se rezuma la o sedinta, fiecare detaliu din luna respectiva construieste aceasta colaborare. Detaliile trebuie sa completeze golul pe care colaborarea 1 vs 1 in sala, nu o are. Chiar si un „Buna dimineata!” spus la momentul potrivit poate misca si cel mai sedentar client. Personalitatea omului din spatele trainerului conteaza mai mult decat 2 kilometri alergati in plus la sfarsitul fiecarui antrenament.
Cate sedinte sunt necesare si pe ce perioada de timp?
DG: Este cel mai des intalnita intrebare pe care clientii mi-o adreseaza cand apeleaza la serviciile mele de personal trainer. NU exista un numar fix de sedinte si o perioada prestabilita pentru ati atinge targetul sau pentru ati schimba viata haotica (cel putin in colaborarea cu mine). Spre exemplu, eu incerc sa schimb viata clientului, nu doar sa slabeasca 10 kilograme pentru cel mai frumos eveniment din viata lui.
Cum stiu ca execut corect exercitiile?
DG: Colaborand cu mine! Glumesc! Depinde de colaborari si de serviciul pe care trainerul ti-l livreaza. Eu am modalitatea mea si chiar functioneaza.
In afara de exercitii primesti si un plan alimentar?
DG: In colaborarea cu mine clientul primeste orice ai nevoie ca sa ajunga in forma dorita, dar sa nu se astepte ca eu sa fac totul, in timp ce el se uita la televizor. Implicarea trebuie sa fie egala, iar rezultatele vor fi cele pe care le doreste. As vrea sa adaug cateva cuvinte care au fost de folos pentru o parte din clientii mei. Cu cat intarziati sa va schimbati stilul de viata, cu atat mai mult corpul vostru va avea de suferit, iar banii pe care ii castigati, oricat de multi ar fi, nu pot cumpara sanatatea si timpul pe care l-ati departe de familie. Echilibrul este greu de gasit, poate nu vom avea ocazia sa il avem, dar trebuie sa incercam, altfel vom avea de suferit intr-un viitor apropiat. Din punctul meu de vedere, sanatatea trebuie sa fie pe primul loc, familia pe locul al doilea, iar jobul pe ultimul loc. Am intalnit oameni care nu aveau venituri mari pe luna, dar erau fericiti, relaxati si am intalnit persoane care castigau foarte multi bani, dar erau bolnavi, nefericiti si stresati.
Despre Dani Grigore
Dani Grigore este Health Coach & Personal Trainer cu o experienta de peste 7 ani. De-a lungul carierei a consiliat si antrenat peste 1000 de clienti. Pasiunea pentru fitness a început la vârsta de 20 de ani, în urma unui accident de motocicletă, mai precis, ca o formă de recuperare. De atunci spotul face parte din viata lui. A renuntat la o bursa de studii in Marea Britanie dupa doi ani, pentru a se dedica complet sportului si a deveni antrenor personal. Este promotor al stilului de viata sanatos combinat cu sport si munca sustinuta. Mai multe detalii despre Dani Grigore pe site-ul oficial si pe pagina de facebook.