Sedinta de sanatate cu Anna Ghica

O stiu pe Ana de cand lucra in PR si eu faceam presa. O stiu pe Anna de cand faceam amandoua PR. Si o admir si mai tare pe Anna acum, de cand, si-a schimbat viata profesionala la 180 de grade.

 

Acum, Anna Ghica e coach de nutritie. Si e foarte consistenta si serioasa in tot ceea ce face. Dar daca te intrebi de ce a renuntat Anna la jobul ei din agentie, iata ce a produs declicul: “in 2010, am facut o schimbare drastica in felul cum ma hraneam, devenind peste noapte raw vegana. Am fost impinsa de problemele de sanatate care-mi afectau mult calitatea vietii. Iar cand faci o asemenea schimbare, e musai sa te apuci de citit, asa ca am descoperit cat de mult imi placea sa fac asta. Apoi, pentru ca pe atunci sursele de produse alternative aproape nu existau, am fondat alaturi de partenerul meu de viata un magazin online – superalimente.ro – care a venit la pachet cu ocazia si nevoia de a invata si mai mult. Dupa alimente, au urmat schimbari si in alte planuri. Ulterior mi-am dau seama ca vreau un job care sa fie egal cu bucurie, satisfactie cotidiana, implinire. Asa ca, in 2013, mi-am luat inima in dinti si m-am inrolat la Institute for Integrative Nutrition, unde timp de un an, am studiat pentru a deveni Integrative Health Coach. Asadar, imi construiesc aceasta noua cariera de un pic mai mult de un an deja “, povesteste cu multa naturalete Anna.

O schimbare brusca de directie

Si totusi cum e pentru Anna sa nu mai traiasca intr-o agentie de publicitate? Un mediu colorat, mereu in verva, agitat si, uneori, rautacios de competitiv. “Pentru mine, e foarte bine. Au fost vremuri interesante, agitate si frumoase, in care am cunoscut multi oameni dragi, dar si vremuri cu arderi cam prea intense totusi. Azi, toate astea sunt in trecut pentru mine, deoarece acum sunt pe drumul meu si imi este bine. In plus, ma simt libera sa-mi exprim orice punct de vedere care izvoraste din propria mea constiinta si asta e un lux pe care nu-l ai tot timpul cand lucrezi in comunicare”, marturiseste coach-ul.

Anna munceste mult. Scrie articole, colaboreaza cu diverse site-uri, sustine seminarii si workshop-uri. Se pregateste mereu pentru jobul ei actual de health coach. Iar oamenii apreciaza efortul si staruinta ei. “Eu vorbesc de hrana curata pentru ca stiu ce pas inainte a insemnat pentru mine sa adopt un stil alimentar alternativ. Asa ca le inspir pe clientele mele sa puna mai mult timp deoparte pentru ele ca urmare a straduintei mele de a face acelasi lucru. Ma bucura mult sa vad ca in ultima vreme oamenii incep sa inteleaga cum un proces de coaching in sanatate inseamna pentru ei o scurtatura pentru a-si recapata echilibrul, energia, sanatatea, pofta de viata.

Eu n-am avut shortcut-ul acesta si am petrecut luni in sir cautand pe bloguri, citind, cumparand carti cu retete, achizitionand programe de fitness. Ma simt foarte fericita cand pun tot acest know how la dispozitia clientelor mele, iar ele imi spun cat de mult inseamna un astfel de sprijin.”, admite Anna.

Health coach

Ca sa poata fi un health coach de succes, Anna invata mereu. E conectata la tot ce misca. ” Stiu ca nu s-ar putea altfel. Nutritia este unul din cele mai disputate domenii, lucruri noi apar tot timpul si am nevoie sa tin pasul cu ele, pentru ca apoi sa vorbesc mai departe in deplina cunostinta de cauza. In plus, iti spuneam si mai devreme, mie imi place mult sa invat. Asa ca in fiecare zi am niste timp, la birou, pus deoparte pentru a citi articole, o carte, a urmari un interviu, a vedea ce se mai posteaza pe canalele de youtube a caror opinie conteaza pentru mine.”.

Daca vrei sa stii mai multe despre Anna si despre ce face ea in mod concret, da un click pe site-ul ei www.annaghica.ro.  “Pagina de web are menirea de a ma prezenta pe mine publicului. Acolo, povestesc ce inseamna sa faci health coaching si cine si cum sunt eu ca health coach. Apoi, pe blog, impartasesc cat de constant pot informatii valoaroase din sanatatea hormonala, imunitate, nutritie de calitate.”, ne spune specialista.

“Sunt foarte fericita, pentru ca, de curand, am lansat un e-book gratuit, 10 solutii holistice pentru echilibru hormonal, dedicat femeilor de toate varstele. Si de asemenea sunt incantata ca acum pregatesc un alt e-book, tot gratuit, care va fi ceva mai practic, dar la fel de valoros. “, ne povesteste cu entuziasm Anna.

O viata mai curata

Noua cariera a doamnei Ghica a influentat pozitiv si viata si atitudinea familiei ei, pentru ca toti mananca sanatos. “Copila mea citeste deja etichetele si intelege campania pe care o duc de a opta mereu pentru fructe si legume, de a ne pregati in casa dulciuri si de a evita pe cat de mult alimentele procesate. Altfel, sunt antreprenor la inceput de drum ceea ce inseamna si ca am preocupari si angajamente serioase. Incerc insa sa nu fur de la timpul de familie sau sa nu fur prea mult. “

Timp pentru sine

Azi, Anna isi face timp pentru ea. Are grija de ea. Se straduieste si ii iese sa se mentina in forma. “Asta e una din temele cele mai importante ale vietii mele: sa-mi cultiv grija fata de propria persoana. Uneori aman gesturile frumoase pe care le-as putea face de mine, dar ma motiveaza sa ma corectez faptul ca – vreau, nu vreau – sunt unul din modelele primordiale ale fetitei mele. Asa ca de multe ori cand fac sport acasa, facem impreuna. Cand ma hotarasc sa meditez, ii explic ce fac si intelege ca am nevoie de putin timp pentru mine. La salonul de coafura, merge adesea cu mine. Sunt gesturi pe care doresc sa le faca si ea curent in viata de femeie adulta. Dar marturisesc ca aici – ca in multe alte domenii – sunt work in progress. “. Insa nu abandoneaza, ba chiar insista.

Asa cum v-ati prins deja, Anna are o fetita de 9 ani, Alexia. Care a facut-o sa fie o persoana mult mai responsabila. “Am cel mai bun motiv de a avea grija de mine. Si stau mult mai in contact cu o parte empirica din fiinta mea, pentru ca asa sunt copiii, iar eu ma inspir mult de la fetita mea. Am descoperit lumea aceasta, a copiilor, de la care consider ca am foarte multe de (re)invatat. Deci, ca mama, judec mult mai putin, ma bucur mai mult de intamplari marunte, ma joc mai mult, ma minunez in fata vietii – chestii pe care le facem atat de firesc cand suntem mici. Intr-un cuvant, nu mai mai iau atat de mult in serios.

Si apoi s-a mai intamplat ceva – toate celelalte aspecte din viata mea au devenit mai neinsemnate. N-am mai vazut soarele de 3 zile, nu-i nimic, familia mea e bine, oamenii mei sunt sanatosi. Nu-mi iese un proiect asa cum l-am visat, nu-i nimic, oamenii mei sunt bine si sanatosi. Ma supara o intamplare, am oamenii mei si ei sunt ok”. Ceea ce e fabulos, corect? Ar fi bine sa ne inspiram si noi din modul de gandire al Annei si al fiicei sale, Alexia.

Un tata = un partener

Raul e partenerul Annei. Si tatal Alexiei. Si e un om foarte deschis, foarte generos si foarte atent. “Acum 9 ani, cand s-a nascut Alexia, Raul a fost genul de tata care avea grija de bebelusul nostru chiar ceva mai bine decat mine. Acum, eu sunt cea prezenta pentru ajutor la scris, citit, teme, dar treburile casei le facem mai mereu impreuna. Gatim amandoi… eu am invatat sa gatesc de la Raul, de fapt.”, marturiseste Anna. Si tot ea continua. “Mi-am dorit mult ca fetita mea sa asimileze notiunea aceasta ca nu exista roluri permanente in cadrul unui cuplu, ca amandoi sunt responsabili pentru bunul mers al casei si familiei, ca amandoi au dreptul sa-si urmeze visele, sa-si citeasca cartile, sa-si impartaseasca ideile.”

 

 

My title page contents