Semințe de in – Descoperă 10 moduri de a le consuma în fiecare zi!

Semințe de in - Descoperă 10 moduri de a le consuma în fiecare zi!

Semințe de in – Descoperă 10 moduri de a le consuma în fiecare zi! Îți plac semințele de in? Le-ai testat vreodată sau le consumi des? Trebuie să știi că semințele de in sunt mici comori ale sănătății, pe care ar trebui să le introduci în dieta ta zilnică. Dar poate că te întrebi cum să faci acest lucru? Descoperă cele mai potrivite moduri și rețete!

Alimente mici, prețioase, care nu ar trebui să lipsească niciodată din cămară; pe lângă faptul că sunt remedii naturale excelente în diferite situații, ele pot fi folosite și în fiecare zi în bucătărie, cu mari beneficii.

Cum să le introduci în dieta ta zilnică?

Îmbogățirea dietei noastre zilnice cu semințe de in este destul de simplă, dar un sfat bun este să le folosești cât mai crude și măcinate, posibil la fața locului (de preferință într-un mojar sau într-o râșniță de cafea), pentru a profita la maximum de proprietățile lor; în special pentru a te asigura că Omega 3 este păstrat intact în conținutul acestor semințe.

Aceste semințe și uleiul obținut din ele sunt, de fapt, una dintre cele mai bogate surse vegetale ale acestor grăsimi prețioase bune; atât de importante pentru sănătatea inimii, creierului și sistemului nervos.

Doza zilnică recomandată este de 3 lingurițe, dar cum le poți folosi concret?

Iată 10 modalități foarte ușoare de a consuma semințe de in în fiecare zi:

Salată

Păstrează semințele de in la îndemână, de fiecare dată când faci o salată. După mărunțirea lor, acestea pot fi folosite pentru a îmbogăți salata pe care o prepari proaspătă, putând fi folosite chiar și în fiecare zi. Recomandarea este să începi fiecare prânz în acest fel; astfel încât să profiți la maximum nu numai de beneficiile semințelor, ci și de cele ale legumelor crude bogate în enzime digestive.

Legume

Semințele de in merg bine nu numai cu salata, ci și cu alte tipuri de legume. Le poți presăra deasupra fenicului și morcovilor fierți, dar și peste alte legume pregătite la abur, la grătar sau sotate; este întotdeauna mai bine să tai legumele la sfârșitul gătitului.

Apă din semințe de in

Dacă suferi de constipație, un remediu excelent pentru reglarea intestinului este să pregătești un pahar de apă cu o noapte înainte, în care să adaugi o lingură de semințe de in. În dimineața următoare, toate mucilagiile prezente în aceste semințe, care sunt foarte benefice pentru sănătatea intestinală, vor fi eliberate. Consumă apa prin filtrarea semințelor; unele persoane consumă și semințele.

Chefir

Același efect poate fi obținut prin utilizarea chefirului obținut din lapte sau, alternativ, din apă. Este o băutură fermentată în care sunt prezente probiotice benefice pentru intestin. Prin urmare, acțiunea împreună cu semințele de in este dublă. Din nou, este mai bine să bei dimineața, direct pe stomacul gol, kefir amestecat cu o lingură de semințe de in. Dacă, în schimb, ești obișnuit să folosești iaurt pentru micul dejun sau ca gustare, adaugă o lingură de semințe de in zdrobite direct acolo.

Supe

Dacă îți plac supele, poți alege să le îmbogățești nu numai cu legume și cereale, ci și cu semințe oleaginoase. Este mai bine să nu gătești semințele de in, ci să presari una sau două lingurițe direct în supa din farfurie. Astfel, le vei consuma în starea lor naturală, cu toate proprietățile lor.

Extracte, preparate centrifugate sau lapte vegetal

Dacă bei extracte de fructe și legume sau lapte vegetal, le poți îmbogăți în continuare prin adăugarea semințelor de in în compoziție. Adaugă semințele de in direct în paharul în care ai turnat extractul sau laptele vegetal. Dacă le folosești în acest fel, este mai bine să pisezi semințele de in foarte fin, altfel acestea pot fi neplăcute și greu de tolerat.

Muesli și batoane energizante

Un mix de muesli gata preparat conține adesea prea multe ingrediente; inclusiv o doză foarte mare de zahăr și, în majoritatea cazurilor, ulei de palmier. Prin urmare, este mai bine să îți pregătești propriul mix acasă, cu ingrediente proaspete și autentice: cereale, fructe uscate și / sau proaspete și semințe de in tocate. Poți mânca muesli cu lapte sau iaurt (de asemenea, vegetal).

O altă posibilitate este de a pregăti batoane energizante cu fructe uscate și semințe oleaginoase.

Dulciuri

Semințele de in pot fi incluse în deserturi în două moduri: pentru a îmbogăți prăjiturile sau biscuiții, dar și în loc de ouă; deoarece, datorită mucilagiilor, acționează ca un liant pentru aluat. Rețetele în care pot fi folosite semințele de in sunt foarte variate; poți pregăti: plăcinte cu mere, brioșe, biscuiți rustici, prăjituri cu răvașe etc.

Pâine

De asemenea, semințele de in sunt utilizate pe scară largă pentru a pregăti pâine excelentă de casă; de preferință cu făină integrală și dospită cu maia. Este suficient să adaugi una sau două lingurițe de semințe de in în aluatul rețetei tale.

My title page contents