Trucuri noi pentru calmat pusti

Trucuri noi pentru calmat pusti

Azi avem cateva trucuri noi pentru calmat pustii. Mici sau mari. Si, speram ca nu ati uitat ca e greu sa fii copil. Ca e stresant sa ai atatea de facut si de pus la punct. Asa ca atunci cand al tau copil e pus la zid, scoate un as din maneca.

 

  1. Uitati-va la pesti!

Nu degeaba exista acvarii cu pesti pe holurile spitalelor sau in cabinetul stomatologului! Este demostrat faptul ca, atunci cand o persoana urmareste pestii inotand presiunea sangelui si bataile inimii se reduc. Data viitoare cand copilul tau se confrunta cu stari de anxietate, sau nervozitate mergeti impreuna intr-un parc, la o gradina zoologica sau in oricare alt loc in care ar putea vede pesti inotand. Daca esti dispusa sa aduci un nou companion in casa, ii poti cumpara chiar tu un acvariu cu un peste.

2. Numarati descrescator de la 100!

In acest fel, il distrageti de la ceea ce il deranjeaza. Numarand descrescator ii veti provoca atentia si va reusi sa se detensioneze.

3. Alegeti o fraza care sa ajute calmarea!

Creati impreuna o propozitie care sa il ajute pe cel mic sa se calmeze. Apeleaza la propozitii precum „ Sunt calm!” pe care sa le repete de fiecare data cand simte ca nu isi mai poate controla furia.

4. Respiratul in burta!

Cei mai multi dintre noi nu respiram corect, mai ales cand suntem intr-o situatie stresanta. Ajuta-l pe cel mic sa se gandeasca la stomacul lui precum un balon. Invata-i sa respire corect si sa traga aer adanc pana cand simt ca balonul din stomac s-a umflat, iar apoi sa expire pana cand elimina intreg aerul.

5. Cumparati o jucarie antistres!

Jucariile antisres sunt bune atat pentru voi cat si pentru copii. O minge colorata, plina cu sclipici pe care sa o stranga si sa o modeleze atunci cand se simte stresata il va ajuta pe cel mic in egala masura in care te ajuta si pe tine.

6. Alergati impreuna!

Alergatul reduce stresul si poate fi mult mai eficient ca o vizita la cabinetul psihologului. Un sesiune de alergat, fie ea chiar si de 10 minute, ii va schimba starea de spirit imediat si va reusi sa invete si cum sa gestioneze mai usor stresul.

7. Numarati pana la 5!

Atunci cand vezi ca cel mic este pe punctul de a claca, sfatuieste-l sa inchida ochii si sa numere pana la 5. Aceasta forma de meditatie ii ofera creierului posibilitatea de a se relaxa, Este exact ca atunci cand ii dai un restar calculatorului. Astfel copilul va fi gata sa priveasca situatia intr-un mod diferit. Totodata ii dai posibilitatea copilului sa se gandeasca inainte de a actiona intr-un mod neplacut.

8. Discutiile

Pentru copiii care stiu cum sa isi verbalizeze sentimentele, discutiile reprezinta un moment in care pot spune ceea ce ii macina sau ii deranjeaza intr-un mod pasnic si intr-un moment in care tu ii asculti. Secretul este, sa nu te grabesti in rezolvarea problemei. Asculta-l exact cat e nevoie, pana cand vezi ca s-a calmat si ca este dispus sa reia discutiile si activitatile pe care le facea inainte.

9. Decorati un perete!

Aici nu vorbim despre pictatul peretilor sau tablourile pe care soacra ta ti le-a oferit drept cadou de casatorie. Vorbim de postere cu personaje din desene sau seriale, pe care copiii tai le indragesc, articole din revistele preferate. In acest fel ii oferi copilului tau sansa de a crea un loc al sau, arta lui pe care isi pune mandria.

10. Imbratisarile de urs il vor ajuta sa-si reincarce bateriile

Imbratisarile elibereaza oxitocina, un hormon responsabil pentru intarirea sistemului imunitar. O imbratisare de 20 de secunde nu doar ca va reduce presiunea sangvina, dar intareste si sentimentele de buna-stare, dar reduce si efectele stresului, atat pentru tine cat si pentru copilul tau!

My title page contents