Zodii si copii

Zodii si copii. Copii si zodii. Tu crezi in horoscop? Tu crezi ca suntem o mica farama din Univers? Si ca suntem influentati de ceea ce suntem?

 

CAPRICORN – LIDERUL (22 decembrie – 19 ianuarie)

 

Bebelusul.

Inca din primele zile de viata, Capricornul va cere atentia celor din jur. Asta pentru ca are nevoie de multa tandrete si afectiune. Se va manifesta zgomotos ori de cate ori nu e mama langa el si va fi extrem de dragastos cand va avea parte de atentia ei. Nu te astepta insa sa-ti rada cu gura pana la urechi, cum fac ceilalti bebelusi.

De mic

Capricornul are „stofa” de intelept, manifestand, mai degraba, un aer atent la toate actiunile tale, pentru care iti va oferi un zambet de Monalisa. Si chiar are o intelepciune inexplicabila pentru varsta lui.

Ii va placea mult sa te vada mereu, sa te asculte, asa ca daca ai acasa un mic Capricorn vorbeste-i mereu, citeste-i mult, explica-i tot ce faci, tine-l langa tine. Asta il va face linistit si va capata incredere in el, un element care le cam lipseste micutilor Capricorni…

Copilul.

Daca ii creezi cadrul de siguranta de care are nevoie, Capricornul va creste ca in poveste – intr-un an, cat altii in doi! Lauda-l mereu pentru orice reusita si va incepe sa vorbeasca mai repede decat altii, se va grabi sa se ridice pentru a face primii pasi, va incerca pana va reusi sa se cmbrace singurel – toate acestea pentru ca adora sa fie independent.

Cum e?

Este un copil matur, care va uimi pe toata lumea cu afirmatiile sale si va manifesta o mare curiozitate pe care tu va trebui sa i-o satisfaci. Va pune zeci, sute de intrebari la care va astepta raspuns de la tine, va pune mare pret pe cuvinte (ai grija, va lua in serios tot ce spui!), nu-i va placea sa-l pacalesti, ori sa-l tachinezi. Cu alte cuvinte, va trebui sa fii foarte serioasa cand cresti si educi un Capricorn, pentru ca el, micutul, este nascut sa fie lider.

Cum se joaca?

Copilul Capricorn uraste zgomotele puternice, partenerii de joaca prea galagiosi, preferand sa se joace singur sau cu un prieten pe care il va alege destul de greu. Nu-l va suporta nici pe acesta intotdeauna, dar va fi mereu insotit de jucaria preferata, jucarie pe care o vei regasi alaturi de el si peste multe ani de acum incolo. Nu de putine ori il vei surprinde jucandu-se cu vasele din bucatarie, ori cu lucruri pe care tu le folosesti zilnic – pentru ca el este un mic om mare si abia asteapta sa fie ca tine!

La gradi

Perfectionismul de care da dovada ii va aduce, insa, si neplaceri. Gradinita va fi o incercare grea pentru micul Capricorn, pentru ca fiind un mediu nou, el nu va sti cum sa se comporte acolo ca sa nu faca ceva gresit. Iar Capricornului nu ii place sa greseasca, el vrea sa fie mereu apreciat si multumit de el insusi. Din fericire, se prinde repede cum sta treaba si cu gradinita si va reusi sa se impuna in fata celorlalti, sa-i conduca si, mai ales, sa le critice imperfectiunea.

Adolescentul.

Nu vei avea mari probleme cu Capricornul in adolescenta. Se va concentra asupra obiectivelor inalte pe care si le-a propus si nu-si va pierde timpul cu distractii fara rost. Va fi retinut in relatiile cu sexul opus, mai mult din cauza temerii ca poate fi respins. Va cauta partea practica a vietii, va fi harnic si bun, independent si rational.

Cum il ajuti?

Iubeste certitudinea, vrea sa se simta necesar si sa stie ca e apreciat. Copilul Capricorn va fi fericit daca ii explici cu argumente solide ce asteptari ai de la el, unde greseste, cum trebuie sa prioritizeze ce vrea sa faca (are tendinta sa-si impuna prea multe sarcini) si sa se accepte cu bune si cu rele.

My title page contents