Zodii si copii

SCORPION – COMANDANTUL (23 octombrie – 21 noiembrie)

 

Bebelusul.

Are nevoie sa se simta iubit, apreciat, pentru ca este un copil foarte emotiv, cu o fire secretoasa. Sub calmul lui se pot ascunde sentimente foarte intense. Daca simte ca nu este iubit va depasi cu greu aceasta nemultumire, care ii poate afecta negativ caracterul. Vrea sa fie respectat si isi va apara siguranta chiar de la varsta prunciei. Ii place cand de el depind anumite lucruri, vrea sa bucure pe toata lumea, asa ca este foarte bine daca de cand e mic are sarcini de indeplinit.

Copilul.

De la primii pasi, micul Scorpion arata o curiozitate imensa. Ii place sa cerceteze in amanunt toate lucrurile din jurul lui, sa modeleze, iti va adresa o multime de intrebari.

Puternic si cu o mare vointa

Cu toate acestea, nu-i va fi foarte usor sa lege prietenii, mai ales pentru ca nu suporta sa primeasca ordine, are o fire independenta si puternica. Vor fi dese cazurile in care va refuza pur si simplu ceea ce ii ceri sa faca, iar argumentele tale trebuie sa fie foarte solide pentru a intelege. Are nevoie de limite pe care tu trebuie sa i le impui si ii place sa stie clar cine conduce in casa asa cum are nevoie, pentru a creste sanatos, de un mediu bine organizat si de o atmosfera calda si armonioasa.

La scoala

Primele zile de scoala s-ar putea sa-l sperie pe Scorpion, pentru el e prea multa agitatie, ceea ce il va face sa se inchida in el. Are nevoie de multa sustinere, pentru a incepe sa-i placa.

Adolescentul.

Va fi intr-un razboi continuu cu parintii, pentru ca nu-i place sa primeasca ordine. Daca stiti cum sa actionati, veti putea depasi aceasta perioada cu bine, pentru ca sustinut, si simtind ca aveti incredere in el, Scorpionul are suficienta ambitie pentru a deveni ce isi propune.

Cum il ajuti?

In primii ani de viata, impunand limite si nelasandu-l sa le depaseasca. Nu-l minti niciodata si nu umili un Scorpion in public, daca vrei sa ramaneti prieteni. Nu-l lasa sa capete obiceiul de a se lauda. Explica-i ca cel mai bun lucru pentru el ar fi sa fie el insusi.

 

My title page contents