Zodii si copii

VARSATOR – EXPLORATORUL (20 ianuarie – 18 februarie)

 

Bebelusul.

Ai un bebe sociabil, zambitor si extrem de curios. Se va plictisi repede de jocurile clasice si va pleca sa exploreze lumea asa cum o vede el. Cea mai mare provocare este sa gasesti mereu ceva nou, atractiv, care sa-i capteze atentia pentru a nu se plictisi.

Noutati

Lucru valabil si cand vine vorba de mancare, asa ca nu ezita sa-i oferi mereu ceva de explorat si cand vine vorba de partea culinara.

Ratiunea nu-si prea gaseste locul in mintea lui extrem de curioasa, iar tu va trebui sa fii mereu acolo pentru a-i satisface cercetarile.

Copilul.

Se va ridica repede in picioare pentru ca are mult de explorat. Va studia jucariile in cele mai mici detalii, fiecare coltisor al casei, va dezmembra lucrurile pentru a le cerceta interiorul. Nu are rost sa te opui, dar fii cu bagare de seama la locurile unde s-ar putea accidenta.

El si altii

Fiind mereu atras de lucrurile noi, nu va avea nicio problema cand va pasi in colectivitate, cand va cunoaste persoane noi, chiar se va arata mereu dornic sa-si petreaca timpul cu prietenii si se va adapta repede la tot ce e nou.

Detalii si argumente

S-ar putea sa fii singura persoana adulta de care asculta, de aceea ai nevoie de rabdare si argumente solide sa-l faci sa inteleaga ca exista niste limite in tot ceea ce facem. Va avea opinii personale foarte pertinente. Isi va inventa propria lume, in care nimic nu-i poate face rau si acest lucru il va face sa se piarda in fantezii. Nu-l lasa sa se indeparteze prea mult de realitate. Ajuta-l sa constientizeze ca ceea ce vrea el este prea fantezist, dar nu rade de ideile lui.

Scoala

La scoala se va remarca destul de repede, pentru ca dorinta lui de a cerceta tot ce este nou il va ajuta sa asimileze repede toate informatiile. Pe de alta parte, exista riscul sa se si plictiseasca repede, sa-si contrazica profesorii daca va crede ca el are dreptate. De asemenea, ignora tot ceea ce nu i se pare interesant.

Adolescentul.

Va fi imprevizibil si, uneori, chiar dificil. Asta pentru ca independenta lui precoce va lua fraiele in aceasta perioada si il va determina sa faca numai ce vrea el. Si in niciun caz sa fie cum sunt toti ceilalti. Deci va fi o perioada de nesupunere nebuna, nebuna, nebuna in care va avea o viata sociala foarte activa. Curand, insa, exploratorul nostru isi va gasi „inventia” dupa care a alergat toata viata – propriul stil de viata.

Cum il ajuti?

In primii ai, are nevoie de tine pentru a-i trasa limite. Lumea fantastica in care traieste o poate gasi in cartile potrivite, unde poate trai, citind, toate aventurile la care viseaza. E aceea, in camera micutului Varsator trebuie sa regasesti carti din domenii cat mai variate. In anii adolescentei, fii alaturi de el, implicandu-l in actiuni caritabile, pentru ca adora sa ajute.

My title page contents