Cand faceti teme, eliminati distragerile. De ce? E simplu! Nu ar trebui sa existe distrageri in casa in intervalul de timp dedicat temelor. Voi, părintii, trebuie sa va ocupati de eliminarea tuturor tentatiilor din jurul copilului, ca acestuia sa ii fie mai usor sa se concentreze.

 

Este responsabilitatea voastra, a parintilor,  sa eliminati toate potentialele surse de distragere a atentiei in loc sa va sacaiti copilul in legatura cu ele.

Urmatorii pasi trebuie facuti inainte ca tema sa fie scoasa din ghiozdan:

  • Asigurati‑va ca nu exista niciun televizor sau monitor de computer pornit care sa fie situat in perimetrul auditiv al copilului.

  • Activati casuta vocala a telefonului si dati volumul la minimum.

  • Impreuna cu cel mic, mutati de pe masa jucariile si lucrurile de care nu are nevoie.

  • Duceti in alta camera animalele de companie care l‑ar putea distrage.

  • Daca mai aveti un copil mic, care nu poate fi lasat in siguranta in alta cameră, tineti‑l ocupat cu activitati care sa‑i capteze toata atentia (activitati la care faceti apel numai in aceste cazuri), astfel incat sa invete sa nu isi intrerupa fratele mai mare atunci cand acesta isi face temele.

 

 

 

Cartea „Cum sa-ti ajuti copilul la teme cu calm si fara stres”

Cartea „Cum sa-ti ajuti copilul la teme cu calm si fara stres” de Noël Janis-Norton a aparut la Editura Trei.

 

Fiecare parinte isi doreste ca, inca din primii ani de scoala, copilul lui sa asimileze cât mai temeinic notiunile si deprinderile care ii vor asigura un bun start in viata. Insa cand vine vorba despre „temele pentru acasa”, tentatiile sunt prea mari.

Cum si de ce?

Bazandu-se pe zeci de ani de predare si consiliere psihoeducationala, autoarea ofera parintilor cele mai adecvate solutii pentru a-i ajuta pe copii sa devina mai ordonati. Dar si mai implicati si mai autonomi in  rezolvarea temelor scolare.

Detalii concrete

Pornind de la o serie de tehnici psihologice („lauda descriptiva”, „ascultarea reflexiva”, „recompense si masuri”), autoarea demonstreaza ca succesul se poate obtine. Cum? Prin nenumarate exemple – stabilirea unui program constant si previzibil pentru teme (inclusiv in perioadele de vacanta) poate imbunatati deprinderile de citit si de scriere. Dar si de memorare, si motivatia si increderea in sine a copilului. Cartea se adreseaza parintilor cu copii intre 4 si 14 ani, precum si invatatorilor si profesorilor de gimnaziu.

My title page contents