Zodii si copii

FECIOARA – CRITICUL (23 august – 22 septembrie)

 

Bebelusul.

Daca bebelusul tau e nascut sub semnul Fecioarei, ai un copil care are nevoie permanent de loialitatea si dragostea ta. Nu are incredere in el si cele mai mici observatii il pot rani profund. De aceea, trebuie sa fii mereu langa el ca sa-l ajuti sa se obisnuiasca cu lumea mare si complexa.

Copilul.

Va invata sa vorbeasca repede, atata vreme cat va creste intr-un mediu familiar si mereu alaturi de tine. Adora sa fie tinut in brate, alintat si pe va rasplati facandu-ti pe plac si procedand asa cum trebuie. Vei vedea, cand va creste, ii va placea sa te ajute la treburile casei. Ii place sa-ti arate ca te iubeste, vrea sa stie ca e si el, la randul lui, iubit si ii place sa-i spui ca este harnic.

Echilibru

Nu il incarca totusi cu treburi, Fecioara adora sa se distreze si sa se odihneasca. Ai grija la sentimentele copilului Fecioara in cazul in care, in familia voastra, apare un al doilea copil. Micuta Fecioara va deveni nelinistita, nu va sti care este rolul ei in aceasta noua familie, pentru ca acest copil nu poate gandi daca nu este ordine in jurul lui.

Obligatii si scoala

La scoala i se va parea greu la inceput, va fi foarte exigent cu el insusi, dar isi va da seama repede ca are o minte agera, care il situeaza deasupra tuturor. Si, mai mult decat atat, de indata ce va capata incredere in el, va deveni prea critic, trecand la defectele celorlalti. Limba ascutita ii va strica mai toate relatiile cu cei din jur.

Adolescentul.

Va vrea mereu ca lumea sa mearga „asa cum trebuie”, iar daca ceva nu merge, devine pesimist. De fapt, are un temperament foarte schimbator, cand surade si e prietenos, cand este nervos si-l enerveaza toata lumea din jur.

Cum il ajuti?

Ar fi bine sa-i amintesti din cand in cand ca cei din jur ii apreciaza mintea extraordinara, simtul umorului, harnicia, ratiunea si bunatatea!

My title page contents