Zodii si copii

 

LEU – DICTATORUL (23 iulie – 22 august)

 

Bebelusul.

Adora sa fie mereu in centrul atentiei si nici nu ii e greu sa obtina asta – Leutul stie inca de cand e mici-mic ca el e actorul de pe scena vietii, iar tu si ceilalti sunteti publicul lui care il adora.

Centrul lumii

Nu ai cum sa nu-l placi, insa te sfatuiesc sa nu sari la primul lui scancet sa-i indeplinesti dorinta, daca nu vrei sa faci din el un rasfatat cu care nu te vei mai putea intelege. Va trebui sa inteleaga ca lumea nu se invarte in jurul lui, desi unii Lei nu vor putea niciodata intelege asta!

Copilul.

Sa te tii, mami, de indata ce pleaca pe labute copilul Leut! Dragostea lui de viata si neputinta de a intelege de ce trebuie sa renunte la o multime de chestii interesante, in anumite momente, nu vor face casa buna impreuna. Trebuie sa fii un parinte iubitor, dar ferm, pentru ca micul Leut sa nu puna stapanire pe tine. Va trebui, mai degraba, sa invete sa se adapteze si sa cunoasca regulile.

Fermitate si limite

Agil, curios, activ, Leutului in place sa aleaga singur cu ce sa se joace. Pentru a evita accesele de furie, incepe sa-l ajuti sa inteleaga cum trebuie sa aleaga pentru a-i fi bine – ce sa manance, ce sa imbrace, cu ce jucarie sa doarma. Nu va fi usor, dar conteaza enorm in procesul lui de instruire!

Incurajari

Copilul Leu are nevoie de laude ca de oxigen, n-ar putea trai fara ele. Va face tot ce poate pentru a fi si a ramane in centrul atentiei – dupa ce toata lumea va cunoaste cat de bun este in tot ce face, va inventa povesti fantastice ca sa atraga atentia.

La scoala ar putea fi preferatul profesorilor, pentru ca are o dorinta mare de a le sti pe toate, care se combina foarte bine cu temperamentul moale. Leul trebuie vazut ca individ, nu suporta sa se piarda in multime, asta l-ar putea deprima ori l-ar putea determina sa faca lucruri nepotrivite doar pentru a-si recapata recunoasterea la care viseaza.

Adolescentul.

La varsta aceasta, va decide ca e liber si va dori sa cunoasca si sa incerce totul, nu va rata nicio aventura! Asta, desigur, va veni in contradictie cu studiile, pe care, daca nu este controlat, s-ar putea sa le piarda. Are tendinta de a-si transforma iubitul(a) in sclavi de indata ce acestia cad in mrejele lor.

Cum il ajuti?

Atentie la ordine – nu da doi bani pe ordine, de aceea va trebui sa-l convingi sa faca ceea ce trebuie, fara insa a-i da de banuit ca nu vin de el aceste decizii. Intotdeauna e mai bine sa cooperezi cu un Leu, decat sa actionezi impotriva lui.

 

My title page contents