Zodii si copii

 

BERBEC – VESNICUL COMPETITOR (21 martie – 19 aprilie)

 

Bebelusul.

In caracterizeaza viteza cu care vrea sa faca mai mult, mai bine, mai repede decat altii, ca sa iasa in evidenta. Pentru ca asa s-ar caracteriza pe scurt un Berbecut – cand prietenii dau o petrecere sa se distreze, Berbecul se pregateste intens sa-i uimeasca pe toti cu dansul sau.

El si altii

Cand ceilalti vor sa plece in China in vacanta, el va fi cel care va merge pana acolo… pe bicicleta!

La fel se comporta si cand e bebelus, nici n-a invatat bine sa stea in sezut, ca deja vrea sa se ridice, ba chiar mai mult, sa alerge! E plin de energie si isi doreste sa fie cat mai independent.

Copilul.

Ascunde cutitele, obiectele ascutite, tine focul departe de el, ca vine! Te vei lupta cu incapatanarea lui, cu refuzul de a face ceea ce ii spui, dar daca nu vrei sa auzi mereu „Nu vleau!” si „Eu singul!”. Atrage-i atentia cu propuneri tentante care sa-i satisfaca curiozitatea si nevoia de a fi mereu altfel decat ceilalti.

Vointa de fier

Altfel, asteapta-te sa urle, sa de-a cu fundul de pamant, sa bata din picioare sau, mai rau, sa faca tot ce nu are voie doar pentru a vedea care este reactia ta.

Chiar daca pare agresiv, increzut ori egoist, sa stii ca in Berbecutul tau e o inima mare. E darnic si iubitor de oameni, dar asa vrea el, sa fie mai bun decat ceilalti. Insa cand nu reuseste, chiar si competitorul acesta are nevoie de imbratisarea calda si iubitoare a unei persoane care il iubeste.

La scoala e sef

Nevoia innascuta de a conduce ii va crea probleme si la scoala, unde e posibil, daca nu a fost temperat si invatat sa se adapteze la ceilalti, sa se certe cu disciplina. Inteligenta il va ajuta sa fie mult deasupra tuturor din clasa, insa reversul medaliei este ca s-ar putea plictisi repede.

Adolescentul.

Va gusta din plin viata, nu va fi lipsit de probleme, nici de admiratori dar, deh, asa e cand vrei sa fi altfel decat ceilalti. Ideea e ca va reusi, intr-un final isi va gasi albia lui unde poate curge linistit si involbura dupa preferinte. Si bratele iubitoare unde sa-si incarce bateriile.

Cum il ajuti?

Ajuta-l sa-si consume energia practicand un sport. Explica-i ca, uneori, e bine sa incetineasca viteza si sa se bucure de viata. Ca nu e nimic gresit in a trai in multime, atata vreme cat poate sa faca ce vrea el, fara sa-i nemultumeasca pe ceilalti. Ceilalti de care are nevoie, pentru ca el iubeste oamenii.

 

My title page contents