Zodii si copii

GEMENI – POVESTITORUL (21 mai – 21 iunie)

 

Bebelusul.

Este semnul zodiacal care iubeste cel mai mult dintre toate celelalte zodii cuvintele. De mic le va soarbe, memora si, la prima ocazie cand va putea, va incepe sa le foloseasca, uimind pe toti din jurul sau. Si acesta este doar inceputul!

Copilul.

Curios, abil in a lucra cu degetelele, micutul adora sa se joace cu cuburile, iar de cand incepe sa mearga va pleca sa descopere lumea mare. Are nevoie de o mare diversitate de jucarii si jocuri, care sa-i tempereze curiozitatea, dar daca stii ce sa-i oferi va fi foarte multumit.

Povesti cu zane

Imaginatia bogata de care da dovada, cuvintele pe care le stie deja si le foloseste cu maiestrie, va face din copilul Gemeni un adevarat povestitor. Orice i se intampla la scoala se va transforma intr-o poveste fantastica, cu dragoni, soldati, cavaleri neinfricati si, desigur, cu el in rolul principal. Asociate cu o mimica de mare actor, povestile bine tesute il vor face chiar si pe el, la un moment dat, sa creada ca sunt reale. Stie ca nu sunt adevarate, dar nu va mai recunoaste adevarul.

Ca o ploaie de vara

Uneori e schimbator, capricios, incapatanat ori egoist – dar nu acestea sunt trasaturile care domina comportamentul unui copil din Gemeni. Singurul punct cu adevarat slab este ca uita sa faca anumite lucruri (cum ar fi sa spuna ca ii este foame, sau sa ceara olita), pentru ca e prea prins de povestile pe care le inventeaza in timp ce le spune.

Cum si de ce?

Palavrageala continua de care se face celebru copilul din Gemeni ii va face pe profesori sa-si piarda rabdarea cu el. Nu va avea probleme la scoala. Cu o minte agila ca a lui, va intelege informatiile pe care le primeste, dar nu va putea sa stea multa vreme concentrat asupra unui singur lucru, trecand la urmatorul.

Trairile complexe pe care le are in imaginatie, s-ar putea sa-i aduca mai degraba un prieten imaginar, decat unul real, cu care i se va parea plictisitor sa lege o prietenie.

Adolescentul.

Iubeste libertatea, nu-i place sa fie manipulat, asa incat ii va fi foarte greu sa aleaga de tanar o meserie care sa-i ofere un trai independent, dar sa nu-l tina departe de persoanele cunoscute. Abia ajuns la maturitate, va alege intre acestea doua si tot atunci va descoperi si dragostea, un sentiment cotat foarte bine in mintea lui logica.

Cum il ajuti?

Invata-l, cu exemple concrete, sa aiba mai multa incredere in altii, lauda-l mai des, canalizeaza-i imaginatia efervescenta si pune-l sa scrie ce gandeste. Cine stie, poate isi va gasi popularitatea mult visata daca acestea vor fi publicate…

My title page contents