Zodii si copii

RAC – PSIHOLOGUL (22 iunie – 22 iulie)

 

Bebelusul.

Prizonierul propriilor emotii, Racusorul nu se grabeste sa cunoasca lumea, preferand sa stea in linistea casei si in siguranta oferita de parinti. Este cel mai sensibil semn zodiacal al horoscopului, asa ca trebuie sa ai mare grija cum vorbesti cu acest copil.

Pe fata

Racii nu stiu sa-si ascunda sentimentele, iar viata lor seamana cu un ocean, cand linistit, cand agitat, cu fluxuri si refluxuri.

Ii plac aromele placute si gustul mancarii, adora cartile cu ilustratii frumos colorate si jucariile care ii pot trezi imaginatia vie, dar cel mai mult iubeste apa.

Copilul.

Racii sunt foarte devotati familiei si casei si vor avea grija de cei apropiati. Ei simt cand parintii sunt suparati si vor face tot ce pot pentru a le reda starea de bine. Desi pare ciudat, trebuie sa-ti gasesti timp sa-l inveti sa fie egoist. Lui ii place sa se simta util, este capabil sa-i ajute pe altii, pentru ca doar altfel se va simti in armonie cu el.

Scoala si societate

La scoala, Racusorului i se potriveste sistemul traditional de invatamant, cu elevi respectuosi si reguli bine stabilite, altfel ii va fi greu sa se faca auzit. Relatia cu invatatorul si, mai tarziu, cu profesorii, conteaza foarte mult in situatia lui scolara.

Va avea prieteni putini, dar foarte buni si apropiati. E genul de copil care poate pastra o prietenie inceputa pe bancile scolii pentru toata viata.

Desi are o memorie buna, copilul Rac va prefera materiile care ii hranesc sentimentele si imaginatia bogata.

Adolescentul.

Este perioada in care Racii reusesc sa se regaseasca, sa-si depaseasca angoasele si temerile si sa avanseze rapid. Totusi, are mare nevoie de sustinere morala si psihica in continuare, desi iti va pune rabdarea la incercare – pot fi extrem de lenesi si delasatori.

Cum il ajuti?

Va avea mereu nevoie de tine langa el pentru a putea face fata schimbarilor dese ale starilor sale interioare. Condu-l spre jocuri mai active, care necesita efort fizic si il ajuta sa se dezvolte.

My title page contents