Zodii si copii

SAGETATOR – FILOSOFUL (22 noiembrie – 21 decembrie)

 

Bebelusul.

Ingenios, bland, pasnic, dar iute la manie apoi gata sa ierte, echitabil si foarte liberal, apt pentru multe lucruri – asa s-ar caracteriza acum, dar si in anii care vor veni micutul care se uita cu ochii larg deschisi la lumea in care a sosit.

Se plictiseste repede, dar adora gimnastica si miscarea de orice fel, mai ales in spatii deschise. Este emotie si spectacol, in acelasi timp, iubeste libertatea si are o multime de lucruri de demonstrat.

Copilul.

Dupa ce invata sa mearga, casa i se va parea un teren de joaca prea mic pentru dorintele lui de explorare. Asigura-te ca e sigura si bucura-te de spectacolul pe care ti-l va oferi doar pentru a-ti vedea zambetul. Si tine minte, un copil Sagetator nu poate creste fericit decat intr-o familie iubitoare.

Inside out

Cand vine vorba despre persoane noi si relatii legate cu altii, din afara casei, micutul tau nu va avea nevoie decat de putin timp pentru a-i cunoaste si a lega prietenii. Cat despre lucrurile serioase e care trebuie sa le deprinda in perioada copilariei, trebuie sa dai dovada de mult tact.

Joc si de la capat

Totul este o joaca in cazul Sagetatorilor, asa ca e posibil sa nu prea puna pret pe „lectiile” de-a olita, ori de-a mancatul singur, de-a imbracatul. Ce e de facut? Lasa-l in ritmul lui si fa rost de rabdare. In cazul lui, functioneaza mult mai bine indrumarile spuse cu umor, decat regulile seci si stricte.

La scoala

La scoala ii va placea sa invete, dar trebuie sa ai mare grija la disciplina lui, precum si la plictiseala. Acum e fascinat de o lectie noua, pentru ca in secunda urmatoare sa descopere altceva, mult mai interesant, si sa abandoneze lectia.

Adolescentul.

E o perioada in care se vede si mai bine cat de repede isi poate schimba punctele de vedere. La fel e si cu meseriile pe care doreste sa le urmeze – azi se pregateste sa devina doctor, maine se intereseaza ce trebuie sa faca pentru a deveni jurnalist.

Schimba lumea

E plin de tot felul de idei, e atras de campanii sociale… trebuie sa ai rabdare cu el si sa nu-i limitezi libertatea. La varsta acesta, face tot ce facea cand era mic si scapa in curte – exploreaza! Nu te ingrijora, Sagetatorul stie cum sa-si gaseasca drumul in viata, trebuie doar sa-l lasi sa se bucure de libertate si sa „guste” din toate inainte de a se aseza pe drumul lui.

Cum il ajuti?

Indruma-l intr-un mod delicat, sustine-l in toate proiectele in care se angajeaza si ai incredere in el. Din cand in cand, cu blandete si prietenie, adu-l cu picioarele pe pamant si arata-i ca nu e chiar atat de rau sa traiasca in realitate.

 

My title page contents