Cu vacanta la picioare

Ce mica-i vacanta mare si ce dor mi-a fost de ea! DA, adevarat! Tare dor ne-a fost de vacanta, insa ea a venit peste noi val vartej si ne-a inundat. Sa profitam zic. Asa ne indeamna si Urania Cremene.

 

Si uite asa, atunci cand parca nu ne mai asteptam sa vina, vacanta de vara a dat buzna peste noi. Cum e? Bine? Cum va organizati? Pe unde mergeti? Iata cum se pregateste si specialista in parenting Urania Cremene de zilele libere.

“Incercam sa stam cat mai mult in natura, fie ca este vorba despre mare, munte, schi sau drumetii. Fugim de vacantele all-inclusive si incercam sa organizam vacante in care sa ne gatim singuri micul dejun, sa mancam pranzul vizitand un obiectiv turistic, sa facem multa miscare si sa invatam fiecare cat mai multe lucruri. Cred ca vacantele pentru copii sunt un minunat prilej de invatare, de la felul in care interactioneaza cu alte culturi, pana la intelegerea modului in care se intampla fluxul si refluxul. Taberele sunt iarasi de ceva timp pe lista, desi deocamdata fiul meu nu a mers intr-o tabara singur, dar merge insotit de unul dintre noi. Avem iarasi in vedere prezenta altor copii in aceste vacante, fie ca sunt ai prietenilor, fie posibil de intalnit acolo, asta pentru ca fiul meu are o mare nevoie de conectare cu alti copii, nevoie pe care niciun adult, oricat de prezent si disponibil ar fi pentru joaca, nu i-o poate satisfice”, puncteaza Urania.

Si totusi cum si ce facem in vacanta? Unde mergem? Ce alegem? Cum ne implicam copiii? “Sunt foarte multe variante acum, de la tabere de vara, la program scurt de gradinita. Cele mai multe gradinite ofera acum programe de vara. Cunosc multi parinti care isi scurteaza programul de lucru peste vara, chiar cu riscul de a castiga mai putin, pentru a petrece mai mult timp in familie. O alta optiune ar fi vacantele la bunici – atat de indragite de copii, chiar daca acei bunici sunt ai prietenilor copiilor, unii dintre noi neavand bunici “la tara”. Copiii se simt mai bine in preajma altor copii, astfel vacantele departe de oras, sau chiar de parinti, fiind un prilej de distractie pentru ei”, ne indeamna Urania Cremene.

Si tot ea continua: “ne putem organiza, de asemenea, cu alti parinti ai prietenilor copiilor nostri – indiferent de varsta, sa oferim timp de calitate copiilor, cu schimbul. Astazi poate lua un parinte trei copii si merge cu ei la o piscina sau in parc, maine merge un altul, si astfel putem impaca si timpul nostru, si nevoia lor de a se simti in vacanta. Copiii mai mari pot fi implicati in luarea deciziilor cu privire la aceste vacante, in asa fel incat sa simta ca pot alege in ce fel isi petrec timpul vacantei lor.”

Sa va fie bine!

My title page contents