10 alimente care stimulează sistemul imunitar

10 alimente care stimulează sistemul imunitar. Sistemul nostru imunitar are nevoie de atenție, astfel încât să ne protejeze de gripă și viruși de diferite tipuri.

Nutriția este una dintre principalele surse ale bunăstării noastre. Alegerea alimentelor potrivite nu înseamnă doar menținerea greutății sub control, ci și asigurarea faptului că întregul nostru corp are aportul caloric și nutrițional necesar pentru a lupta împotriva majorității bolilor, de la cele mai puțin grave la cele mai grave.

Iată 10 alimente care stimulează sistemul imunitar:

Fructe uscate

Prin fructe uscate înțelegem toate acele alimente, cum ar fi alune, nuci, migdale, toate bogate în vitamina E și Omega 3. Fructele uscate sunt foarte recomandate pentru întărirea sistemului imunitar, în special în timpul schimbărilor sezoniere. Acele perioade ale anului în care temperaturile calde alternează cu cele reci și îmbolnăvirea e aproape inevitabilă.

Condimente

Unele dintre cele mai comune condimente includ scorțișoară, turmeric, ghimbir, curry, coriandru, boia, ardei iute și șofran. Există și altele, puțin mai puțin utilizate, cum ar fi: cardamom, anason, lemn dulce, piper și tamarind. În special, primele pe care le-am menționat (ghimbir, scorțișoară și turmeric) sunt excelente pentru întărirea sistemului nostru imunitar. În plus, ele sunt, de asemenea, foarte utile în caz de probleme de stomac, greață și multe altele. Atenție însă la dozele folosite, mai ales când vine vorba de ghimbir! Nu toată lumea iubește gustul ghimbirului!

Leguminoase

Mai exact, mazăre, linte, năut și fasole. Fiind bogate în fier, ele ne întăresc sistemul imunitar și îi permit să funcționeze la maximum. Cel mai important lucru este că acestea sunt consumate în cel mai ușor și mai natural mod posibil. Încearcă să renunți la condimentele excesive și, în loc de sare albă, folosește sare roz, care este mai ușoară și are multe proprietăți benefice pentru organism.

Cereale

Orzul, hrișca, ovăzul și alacul sunt cele mai bune cereale care contribuie la menținerea bunăstării intestinale și, în consecință, la întărirea sistemului imunitar. Alacul poate fi folosit pentru a pregăti salate excelente, adăugând măsline, mozzarella, roșii cherry, porumb și așa mai departe. Există, de asemenea, o mulțime de produse fabricate cu ovăz. Pentru micul dejun, de preferat a se consuma fulgi de ovăz cu un pahar de lapte, fie de origine animală, fie lapte de nucă de cocos, migdale, soia și ovăz.

Pește

Știm cu toții că peștele este bun pentru corpul nostru, mai ales pentru că este bogat în grăsimi bune și Omega 3, acesta din urmă, esențial pentru sistemul nostru imunitar. În special, se recomandă a fi consumat peștele gras, cum ar fi somonul, tonul, hamsiile, sardinele și macroul. Doza recomandată este de cel puțin 100 de grame, de două ori pe săptămână.

Usturoi

Usturoiul este, de asemenea, excelent pentru apărarea sistemului imunitar. De fapt, acesta este bogat în alicină, care are o acțiune antiseptică. În plus, are efecte antibiotice și antifungice. Usturoiul poate fi consumat crud sau poate fi folosit pentru a condimenta peștele și preparatele din carne. Se mai spune că, imediat după trezire, consumul unui pahar de apă cu unul sau doi căței de usturoi este un adevărat panaceu pentru sistemul imunitar și pentru organism în general. Aceasta deoarece dă energie pe tot parcursul zilei.

Iaurt

Iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi este unul dintre cele mai gustoase și mai sănătoase alimente care pot exista. Acest lucru se datorează faptului că este bogat în fermenți lactici, care contribuie la echilibrul florei intestinale, facilitează digestia și asigură protecția stomacului nostru. În consecință, sistemul imunitar beneficiază și de aceste proprietăți. Dacă avem un corp sănătos, automat și sistemul imunitar va fi puternic. Iaurtul este excelent, deoarece ne permite să înlocuim deserturile clasice cu unul sănătos; fără a fi neapărat nevoie să eliminăm tot felul de delicatese din dieta noastră. Iaurturile cu fructe, eventual de sezon, sunt, de asemenea, recomandate.

Miere

Mierea este perfectă ca înlocuitor al zahărului. Aceasta, deoarece nutrienții săi permit sistemului nostru imunitar să se întărească și să se protejeze de bolile gripale (de fapt, acționează ca un antibiotic natural). În plus, ne hidratează corpul și ne dă energie. Poate fi folosită pentru a îndulci laptele și ceaiurile din plante. O linguriță este suficientă.

Ceai

Ceaiul poate fi, de asemenea, o soluție validă pentru a ne proteja corpul. Potrivit unor studii științifice, consumul a cinci cești de ceai negru pe zi ar stimula sistemul imunitar de cinci ori mai mult datorită conținutului ridicat de teanină (un aminoacid frecvent întâlnit în ceai). Ceaiul verde are, de asemenea, multe beneficii: facilitează digestia, echilibrează flora intestinală, rezolvă problemele de halitoză, încălzește corpul și ajută la eliminarea excesului de lichide. Atât ceaiul negru, cât și cel verde pot fi băute simple sau cu o linguriță de miere. Evită însă, să le cumperi la supermarket! Dacă totuși o faci, alege-le pe cele naturale și organice.

Ciocolată neagră

Ciocolata neagră aduce mari beneficii organismului nostru, atât de multe încât poate fi inclusă chiar și în dietele de slăbire. De fapt, acest ingredient contribuie la stimularea metabolismului și ajută la eliminarea mai ușoară a excesului de grăsimi și lichide. În plus, este excelentă, deoarece ne protejează de infecții, ne întărește sistemul imunitar și ne îmbunătățește foarte mult starea de spirit. Însă, atenție la cantități! Răsfață-te cu doar 20 sau 30 de grame pe zi, nu mai mult.

 

My title page contents