10 reguli pentru a te simți bine - chiar și atunci când ești bolnav

10 reguli pentru a te simți bine – chiar și atunci când ești bolnav. A te simți bine este un obiectiv măreț din toate punctele de vedere: interior, psihologic, fizic. Totuși, a te simți bine nu înseamnă doar „a te simți bine”. Este posibil să fii în formă fizică și să fii bolnav. Sau, să ai o problemă de sănătate și să fii bine. Este posibil să ai o viață cu mici probleme zilnice și să te simți rău. Sau să ai o viață cu multe probleme neobișnuite de rezolvat și să fii bine.

Annarosa Pacini – coaching umanist dezvăluie 10 reguli, care au ca scop să te ajute să te simți bine în profunzime. Sunt perspectivele de viață interioară și modelele de gândire, care pot fi activate în orice moment pentru a-ți susține evoluția. Reguli nescrise, legate de experiență, abordări practice pentru rezolvarea problemelor.

Iată cele 10 reguli pentru a te simți bine:

1. Învață să te asculți pe tine însuți

Să asculți profund ceea ce gândești și ceea ce simți. Fără să te judeci! Dimpotrivă, să înveți să te cunoști și să te recunoști pe tine însuți. Doar atunci te poți îmbunătăți cu adevărat.

2. Recunoaște valoarea emoțiilor negative

Emoțiile negative sunt dușmanii tăi! Acestea sunt acolo pentru a-ți spune că poți face mai bine, că există alte căi.

3. Nu te face o victimă

Sentimentul de rău face parte din viață. Uneori pot apărea probleme mari, alteori în exterior sunt mici, dar sunt mari pentru tine. Dar astfel, vei putea deveni mai puternic în interior.

4. Pune dragostea în viața ta

Adică respect pentru tine și valoarea ta, respect pentru ceilalți. Acționează corect, nu te răzgândi doar pentru că lucrurile nu merg bine. Ai o problemă la locul de muncă? O problemă în viața unui cuplu? Fiecare problemă are soluția ei. Dar modul în care te descurci cu ele, le schimbă: dacă cultivi idei și sentimente negative, totul va deveni mai mare și mai greu. În schimb, dacă alegi să cultivi idei și sentimente pozitive, atunci vei deveni mai mare, iar problema mai ușoară.

5. Devino protagonistul vieții tale și învăță să o iubești

În momentul în care devii conștient că dacă există o problemă, cel mai bun lucru de făcut este să o cunoști. Să o poți rezolva, și să nu te simți ca o victimă, să nu-ți pese de cei care au mai puține probleme decât tine, pentru că este viața ta, cea pe care trebuie să o trăiești. De aceea, trebuie să-ți direcționezi energiile, iar ținând cont de toate acestea, în acel moment începi să devii puternic.

6. Acționează în concordanță cu cine ești

Intențiile bune nu sunt suficiente pentru a schimba lucrurile. Studiază, informează-te, aprofundează, tot ceea ce transmite valori bune este bun pentru tine. Dar nu te aștepta ca acestea să-ți transforme viața singure. Dacă trebuie să-ți recapeți energia, pune în mișcare obiceiuri noi și bune pentru a o recâștiga. Dacă ai neclarități, pune-ți toate întrebările de care ai nevoie pentru a ajunge la răspunsurile corecte și apoi, acționează în consecință.

7. Fii consecvent cu tine însuți

Evoluția este o progresie constantă către o îmbunătățire voluntară și țintită. Pornește de la echilibrul interior pentru a ajunge la o reînnoire adevărată și autentică, capabilă să-ți respecte natura. Consecvența este un element esențial. Fiecare caracteristică a ta poate deveni un punct forte, fiecare aspect critic poate fi transformat în ceva generativ. Cu cât ești mai consecvent cu tine însuți, cu atât poți fi mai mult ceea ce vrei să fii.

8. Fii fericit cu sensibilitatea de care dai dovadă

Nu poți fi fericit dacă creezi nefericire. Adevărata fericire este armonie, flux, expansiune. Să crezi că ești fericit singur, într-o realitate nefericită, este o iluzie. Acest principiu este de bază: a crea fericirea adevărată înseamnă a fi atât de puternic, atât de hotărât în alegerea valorilor, etice, morale, spirituale, fără a da înapoi, încât să-ți permită să-ți construiești propria fericire în timp ce o construiești și pe cea a altora.

Calea constructivă te determină să crești cu adevărat și, cu acest tip de conștientizare, știi să fii fericit și pentru ceilalți.

9. Amintește-ți că ești o ființă umană

A te simți bine înseamnă a te simți bine în pielea ta, a-ți recunoaște valoarea, puterea de transformare, a alege să devii motorul vieții tale, a învăța să o faci.

Dar nu devii un super-erou în afara lumii umanității. Deveniți un super-erou, dar plin de umanitate. Iar umanitatea ne face să percepem multe lucruri. Uneori suferim puțin, alteori drumul este cu adevărat în urcare, dar când îți propui să te simți cu adevărat bine, atunci, îți vei percepe umanitatea ca parte a creșterii/dezvoltării tale.

10. Trăiește o viață pe deplin intenționată

Viața este întotdeauna intenționată. Specialistul susține că și atunci când pare că nu avem intenții, de fapt le avem. Acestea vin din trecutul nostru, din condiționările noastre, din alegerile corecte, din cele greșite, din greșeli și succese.

De aceea, trebuie să alegi să trăiești o viață pe deplin intenționată. Să trăiești o viață orientată spre fericirea ta, spre a te simți bine, spre a face față problemelor vieții mereu cu o încărcătură de energie și speranță. Să o trăiești cu ochii deschiși și inima larg deschisă spre viitorul pe care vrei să-l construiești.

Sursa: Annarosa Pacini – coaching umanist.

My title page contents