5 moduri în care vremea ne afectează mintea

Este posibil să fim influențați de vreme? Iată 5 moduri în care vremea ne afectează mintea! Cu toții ne putem da seama, atât personal, cât și în raport cu alți oameni, că vremea ne afectează puternic modul de gândire și psihicul. Unii oameni sunt numiți meteoropați pentru că au simptome reale în legătură cu vremea nefavorabilă.

Cum și de ce ne afectează condițiile meteorologice mintea?

Iată 5 moduri în care vremea ne afectează mintea:

1. Căldura prea mare

Una dintre situațiile în care nu putem lucra, gândi și acționa este atunci când este foarte cald. Când este prea cald se produce un efect direct din punct de vedere psihologic, deoarece organismul trebuie să utilizeze glucoza, „sursa de energie” a creierului, pentru a răci corpul și a evita hipertermia. În acest fel, prea puțină energie ajunge la creier, iar abilitățile noastre cognitive sunt afectate.

2. Frigul

În general, extremele nu ne fac bine. Frigul, situația direct opusă celei menționate mai sus, ne afectează, de asemenea modul de gândire și ne creează un disconfort mare atât fizic, cât și mental. De obicei, problema disfuncției cognitive este mai puțin puternică în condiții de frig decât în zilele prea fierbinți, deoarece organismul folosește mai puțină energie pentru a se încălzi decât pentru a se răci.

3. Schimbări bruște de temperatură

Diferențele bruște de temperatură, după cum știm, reduc capacitățile defensive ale sistemului imunitar, favorizând astfel dezvoltarea microorganismelor patogene.

În acest fel, organismul trebuie să sprijine sistemul imunitar, astfel încât există mai puțină energie disponibilă pentru creier. Această situație agravează abilitățile cognitive.

4. Anxietatea de vreme rea

Când condițiile meteorologice sunt nefavorabile, creierul nostru face o serie întreagă de conexiuni legate de teama de a conduce pe vreme rea, incapacitatea de a ieși, dificultățile de a ajunge la locul de muncă și alte consecințe.

În ansamblu, acest lucru generează un sentiment de anxietate, cu toate consecințele sale: condițiile meteorologice non-pozitive pot avea astfel, indirect (și din cauza minții noastre) efecte negative asupra stării noastre de spirit.

5. Scăderea luminii

Lumina influențează, de asemenea, modul în care ne comportăm. Atunci când zilele sunt mai întunecate, emoțiile negative tind să fie mai puternice decât emoțiile pozitive. Starea noastră se înrăutățește și nu avem chef de nimic.

Când lumina naturală este redusă, corpul nostru tinde să intre într-o stare de „somnolență”. Cu toate acestea, nu ne putem permite să-i îndeplinim corpului toate cerințele, ci dimpotrivă, trebuie să lucrăm și să fim productivi. Și astfel, de aici rezultă emoții negative.

Chiar și în acest caz creierul poate fi afectat de procesele sale cognitive.

My title page contents