6 băuturi delicioase pentru creșterea imunității

Descoperă 6 băuturi delicioase pentru creșterea imunității! Uneori sistemul imunitar poate slăbi. Pentru a-l întări, combină antibioticele naturale prezente în aceste 6 băuturi cu un stil de viață activ.

Este esențial să avem un sistem imunitar puternic. De fapt, a avea un sistem imunitar slab înseamnă a risca atacuri de bacterii, ciuperci, viruși și paraziți care pot declanșa un număr mare de boli în diferitele sisteme ale corpului nostru. Atunci când nu avem suficiente mijloace de apărare în corpul nostru, este mai ușor să ne îmbolnăvim de gripă, răceală și alte tipuri de infecții. O vreme, acestea pun stăpânire pe viața noastră și schimbă calitatea acesteia. În schimb, un sistem imunitar puternic ne protejează de boli și ne face să ne simțim mai sănătoși zi de zi. Din fericire, avem posibilitatea să dăm o mână de ajutor organismului nostru și să ne întărim imunitatea.

Dacă oferim corpului nostru toate substanțele nutritive de care are nevoie, putem întări sistemul imunitar și astfel putem lupta și preveni multe boli. În acest sens, mai multe studii arată că o alimentație bună, utilizarea antibioticelor naturale și un stil de viață activ stimulează apărarea noastră și ajută sistemul imunitar. De aceea, este foarte important să ne schimbăm obiceiurile de trai și să adoptăm un stil de viață mai sănătos.

Iată 6 băuturi delicioase pentru creșterea imunității, pe care să le incluzi în dieta ta:

1. Suc de fructe mixt pentru întărirea sistemului imunitar

Acest suc delicios și răcoritor are un conținut ridicat de vitamina C, care este util pentru stimularea sistemului imunitar. Bea-l în fiecare zi la ora preferată a zilei.

Ai nevoie de:

  • 1 rodie
  • 4 caise
  • ½ lămâie
  • 1 portocală
  • 120 g de ananas
  • 250 g de struguri
  • ½ pahar de gheață zdrobită

Pregătește așa:

Spală și curăță bine toate fructele, extrăgând semințele din struguri, lămâie și portocală și eliminând sâmburii caiselor. Taie toate fructele în bucăți, pune-le în blender și amestecă bine până când compoziția este omogenă. Adaugă gheață și bea sucul cât e rece.

2. Suc de dovleac și morcov

Dovleacul și morcovul sunt două legume bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, care ne ajută să întărim sistemul imunitar și să prevenim îmbătrânirea prematură.

Ai nevoie de:

1 felie de dovleac

1 morcov mare

Pregătește așa:

Spală și curăță dovleacul și morcovul și pune-le în storcător pentru a extrage tot sucul. Apoi, adaugă puțină apă. Bea un pahar din acest suc în fiecare zi, mai ales iarna.

3. Infuzie de ghimbir și lămâie

Dacă preferi infuziile în locul sucurilor, poți pregăti această infuzie puternică de ghimbir și lămâie, bogată în substanțe nutritive utile pentru întărirea sistemului imunitar. Mai ales atunci când este necesară combaterea virusurilor și bacteriilor.

Ai nevoie de:

1 (250 ml) cană de apă fierbinte

1 (25 g) lingură de miere

6 (20 g) lingurițe de scorțișoară

½ linguriță (5 g) de ghimbir tocat

1 lingură (15 ml) de suc de lămâie

Pregătește așa:

Adaugă ghimbirul și scorțișoara la o cană de apă clocotită, amestecă bine și adaugă apoi și sucul de lămâie și mierea. Lasă la infuzat 5 minute și apoi poți să bei această infuzie.

4. Infuzie de cimbru

Cimbrul este o plantă cu proprietăți antiseptice, antibiotice și antibacteriene datorită conținutului unei substanțe cunoscute sub numele de timol. Această infuzie este ideală pentru întărirea sistemului imunitar. Cu toate acestea, ai grijă, deoarece nu este recomandat să prepari un ceai de cimbru foarte puternic.

Ai nevoie de:

1 linguriță de cimbru

1 cană de apă

Pregătește așa:

Adaugă o linguriță de cimbru la o cană de apă clocotită, amestecă bine și lasă la infuzat 5 minute. După acest timp poți bea infuzia.

5. Măr-Morcov-Lămâie-Sfeclă roșie

Acest suc este ideal pentru micul dejun, deoarece oferă nutrienți speciali care îți vor garanta o performanță mai bună în activitățile zilnice, prin stimularea sistemului imunitar. Sucurile bogate în vitamina C, dacă sunt consumate în mod obișnuit, ajută sistemul imunitar să își îndeplinească funcțiile. De asemenea, sunt antioxidanți puternici care ajută la prevenirea bolilor coronariene și a cancerului.

Ai nevoie de: 

1 măr mediu

1 sfeclă roșie

10 morcovi

2 lămâi

Pregătește așa:

Speli și cureți merele, sfecla roșie și morcovii și le pui în storcător. Speli și lămâile și le storci în storcătorul de citrice, apoi combini sucurile, amesteci bine și bei sucul rezultat.

6. Țelină-Spanac-Sfeclă roșie

La fel ca și în cazul rețetei anterioare, ai nevoie de un storcător pentru fructe (rădăcinoase).

Ai nevoie de: 

1 măr

1 sfeclă roșie

6 morcovi

2 tulpini de țelină

3 căni de spanac

Pregătește așa:

Spală, curăță și pune toate ingredientele în recipient și apoi bea extractul, după bunul tău plac.

 

My title page contents