7 sfaturi pentru a-ți găsi motivația

Descoperă 7 sfaturi pentru a-ți găsi motivația! Mai întâi, trebuie să știi că există mulți oameni nemotivați în întreaga lume. Oameni care nu au niciun scop în viață și care se mișcă precum niște roboți. Ei intră într-o rutină plictisitoare și viața lor este lipsită de sens. 

De altfel, oamenii cred adesea că, pentru a fi motivați, trebuie să aibă un stimul din partea celorlalți. În schimb, dacă ne folosim creierul, putem găsi motivația potrivită chiar în noi înșine. O persoană poate activa în sine un mecanism care o determină în mod autonom să aibă un motiv să acționeze, fără să apeleze la ajutorul altcuiva. Pur și simplu, o persoană este motivată atunci când are un scop de atins. Această situație este importantă, deoarece, de multe ori, obiectivul este atribuit de alte subiecte și acest lucru ne deranjează probabil.

Motivația este o forță care ne împinge spre atingerea unui obiectiv. Așadar, această atitudine poate veni atât din interiorul nostru (motivație intrinsecă), cât și din mediul nostru (motivație extrinsecă).

Iată 7 sfaturi pentru a-ți găsi motivația:

1. Găsește-ți adevărata pasiune. Recunoaște-ți dorințele

Acesta este primul și cel mai important pas. Dacă ne setăm să facem ceea ce ne pasionează, timpul se oprește și intrăm în așa-numitul flux; astfel, viața noastră își recapătă sensul.

De fapt, motivația vine, în principal, din dorințele noastre. Dacă suntem capabili să recunoaștem care sunt cu adevărat dorințele noastre, vom fi conștienți de ceea ce ne motivează și vom putea direcționa această motivație pentru a obține ceea ce ne dorim.

Dar, cum îți poți găsi pasiunea? Gândește-te la ce te pricepi foarte bine. Poate te pricepi să vorbești bine cu oamenii, poate ai bune calități oratorice; poate ești un lider înnăscut, poate te pricepi la cântat, poate iubești mult animalele și te pricepi să le îngrijești…

S-ar putea să dureze ceva timp pentru a-ți găsi pasiunea, dar continuă să cauți. Și nu, nu spune că tu nu ai nicio pasiune! Nu există așa ceva! Cu toții am venit în această lume cu un talent.

2. Concentrează-te pe obiective realizabile

Deși este adevărat că dorințele și obiectivele generează motivație pentru noi, trebuie să ne concentrăm să avem obiective realizabile. Evaluează obiectiv ce proiecte vei întreprinde, astfel încât să te simți împlinit, în loc să fii frustrat.

3. Îmbunătățește-ți organizarea și ordinea

Ca să realizăm ceva, mai întâi trebuie să ne organizăm și să ne punem ordine în gânduri și viață. Astfel, hrănim treptat motivația legată de continuarea lucrului la proiectele noastre.

4. Vizualizează-ți rezultatele

Acest exercițiu te va ajuta foarte mult să găsești motivația necesară pentru a începe cu o activitate pe care ai amânat-o. Apoi, să muncești pentru a-ți întreține motivația. Vizualizând rezultatele obiectivelor propuse, îți oferi un motiv bun pentru a continua să faci ceea ce este necesar pentru a le atinge; satisfacția de a vedea că reușești este motivantă.

5. Motivează-te cu recompense

De exemplu, după terminarea unei zile de muncă obositoare, te poți recompensa cu o masă specială sau îți poți cumpăra un articol de îmbrăcăminte care îți place etc.

Aceste recompense funcționează ca modulatoare ale sistemului nostru de recompense. Ceea ce se va întâmpla este că de fiecare dată când trebuie să îndeplinim o sarcină mai obositoare decât de obicei, o vom face gândindu-ne că mai târziu va trebui să ne răsplătim. Astfel, pornirea va fi mult mai ușoară.

6. Exerciții de respirație

Aceste exerciții funcționează pentru a ne oxigena creierul; în același timp, sunt eficiente pentru niveluri mai scăzute de stres, pe care le putem simți în timp ce efectuăm o anumită activitate.

Cu cât suntem mai puțin tensionați, cu atât este mai probabil să fim capabili să ne motivăm și să respectăm activitățile.

7. Ascultă muzică inspirațională

S-a demonstrat că muzica are un efect extrem de motivant asupra oamenilor. De fapt, un număr mare de sportivi de înaltă performanță ascultă muzică înainte de a intra într-o competiție sportivă.

Găsește-ți genul muzical care te motivează și bucură-te de rezultate.

Desigur, important este să asculți muzică înainte de a începe să lucrezi la ceva, nu neapărat în timpul lucrului. S-ar putea să-ți distragă atenția. De asemenea, poți alterna ascultarea de muzică cu citirea unei cărți bune.

 

 

 

My title page contents