8 alimente de evitat vara. Nu ar trebui să le mănânci niciodată vara

8 alimente de evitat vara. Știai? Nu ar trebui să le mănânci niciodată vara. Mâncarea sezonieră nu este doar mai bună pentru planetă și sănătatea ta, ci și pentru portofel. Iată ce să eviți vara, plus câteva alternative gustoase cu care să te răsfeți în sezonul estival.

Și înainte de toate, alege să consumi în primul rând alimente și produse locale, de sezon.

Iată 8 alimente de evitat vara:

Citrice

Sigur, vei găsi și vara portocale în piețe și magazine, dar majoritatea citricelor au nevoie de vreme rece pentru a se maturiza și a obține acea aromă dulce și suculentă pe care o cunoști. De exemplu, grepfruturile din California se coc vara, dar tind să aibă coaja mai groasă și sunt mai pulpoase decât soiurile din Florida și Texas, care se coc iarna.

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt recoltați toamna și s-ar putea să-i găsești pe cei locali până în primăvară, dar toți dispar odată cu venirea verii. Asta pentru că au un termen de valabilitate destul de scurt în comparație cu alte legume rădăcinoase, cum ar fi morcovii sau cartofii. Dacă le găsești în timpul lunilor de vară, probabil că sunt importuri din China, de departe cel mai mare producător mondial.

Rodii

Dacă dorești rodii proaspete, va trebui să aștepți până la iarnă. În alte perioade ale anului, multe rodii sunt importate din Chile și, mai mult ca sigur, acestea sunt stropite cu pesticide pentru a se conforma reglementărilor guvernamentale stricte care vizează combaterea răspândirii dăunătorilor și bolilor peste granițele internaționale. Mai bine alege să consumi fructe suculente de sezon, cum ar fi piersici și nectarine, și așteaptă lunile mai reci pentru a consuma rodii.

Ceai & Cafea

Băuturile tale preferate de dimineață sunt de fapt diuretice. Deci, probabil că nu sunt cel mai bun mod de a începe o zi toridă. Diureticele te fac să alergi mai des la baie, și astfel, corpul pierde multă sare și apă. Rezultatul? Acest proces îl face să se deshidrateze. Mai bine să optezi pentru un suc proaspăt dimineața.

Fulgi

Carbohidrații complecși – cum ar fi fulgii de ovăz, orezul brun și grâul integral – sunt în aceeași categorie cu alimentele bogate în proteine. Cerealele sunt mai greu de digerat pentru organism, iar această muncă suplimentară determină creșterea ușoară a temperaturii corpului. Recomandare: ia un mic dejun rece, cum ar fi un smoothie.

Sparanghel

Sparanghelul este strict o cultură de primăvară. Prin urmare, în orice altă perioadă a anului, pur și simplu nu va fi cea mai bună alegere. Chiar dacă îl vei găsi și la începutul verii, nu va avea aceeași calitate și proprietăți. Aroma sa va fi slabă. În caz contrar, este probabil importat din întreaga lume – de obicei din Mexic sau Peru – unde este cultivat în mod nesustenabil. Din fericire, există o mulțime de alte legume verzi proaspete care cresc în timpul verii, cum ar fi mazărea și fasolea.

Carne de vită

Alimentele care conțin cantități mari de proteine și grăsimi îți încălzesc puțin corpul în timp ce le digeri. Ele se mișcă încet prin sistemul digestiv, determinând corpul să utilizeze mai multă energie. Cu toate acestea, creșterea temperaturii nu este suficientă pentru a te face să transpiri și să te răcorești, ceea ce se întâmplă atunci când mănânci alimente picante în zilele fierbinți.

Crustacee

Ai auzit vreodată de recomandarea că ar trebui să mănânci crustacee doar în lunile care conțin litera R? Adică să faci pauză de la consum din mai până în august? Ei bine, s-ar putea să fie ceva adevăr în asta.

Fructele de mare au anotimpuri la fel ca fructele și legumele. Acestea sunt de obicei considerate „în afara sezonului” atunci când se reproduc. Această perioadă se întâmplă vara pentru majoritatea tipurilor de stridii, scoici și midii. Recoltarea crustaceelor aflate în perioada de reproducere, înainte ca acestea să aibă șansa de a se reproduce poate pune în pericol populațiile. În plus, pur și simplu nu au un gust bun atunci când sunt fertile. Se spune că sunt neplăcut de lăptoase și moi.

 

My title page contents