8 remedii casnice pentru alergiile sezoniere

Descoperă în cele ce urmează 8 remedii casnice pentru alergiile sezoniere! Deși primăvara este un anotimp frumos, plin de viață, cu zile lungi și însorite, tot ea aduce, de asemenea, o serie de probleme de sănătate. Primăvara înseamnă iarbă proaspătă, copaci înfloriți, flori și polenizare. În general, noi toți ne bucurăm de primăvară, cu excepția unor persoane care sunt alergice la această schimbare sezonieră.

Iarba proaspătă, copacii înfloriți, florile și buruienile eliberează polenul în aer, astfel având loc procesul natural de polenizare. Ceea ce duce la alergii care continuă să afecteze oamenii nu doar în sezonul primăverii, ci pe tot parcursul verii. Curgerea nasului, mâncărimea ochilor, febra fânului, modificări ale dispoziției, tensiunea arterială scăzută, astmul și congestia sunt unele dintre simptomele majore. Prin urmare, este important să recunoști factorii declanșatori ai alergiei cu care te confrunți. Deși există numeroase medicamente care te pot ajuta să tratezi alergiile sezoniere, recurgerea la remedii naturale pe care le găsești în casă se poate dovedi la fel de eficientă, fără efecte secundare.

Există diferite tipuri de alergii pe care le putem suferi de-a lungul vieții noastre, cum ar fi alergii sezoniere, alergii alimentare, alergii la medicamente etc. Cu toate acestea, o alergie sezonieră este un tip obișnuit de alergie pe care mulți dintre noi o putem suferi la un moment dat în viață.

Iată câteva tipuri de alergii cele mai frecvente:

  • Alergie la polen;
  • Alergie la medicamente;
  • Alergie la mâncare;
  • Alergie la insecte;
  • Alergie la animale de companie.

Care sunt simptomele alergiilor sezoniere?

  • Strănut;
  • Mâncărime și umezire a ochilor;
  • Piele iritată;
  • Mâncărime în gât;
  • Nas care curge sau înfundat;
  • Tuse.

Ce cauzează alergiile?

Boabele de polen sau alți alergeni sunt recunoscute în mod eronat ca proteine ​​invazive de către sistemul imunitar al corpului, ducând la eliberarea de histamină. Astfel că eliberarea histaminei duce la simptomele menționate mai sus.

8 remedii casnice pentru alergiile sezoniere

Diferite medicamente antihistaminice (cum ar fi Cetirizina) sunt disponibile pentru tratarea alergiilor sezoniere. Cu toate acestea, acestea nu reprezintă o soluție permanentă pentru alergii și au, de asemenea, o mulțime de efecte secundare. Vestea bună este că există multe remedii casnice pentru a trata și aceste alergii.

1. Hidratare permanentă

Când corpul tău este deshidratat, imunitatea ta va scădea. Acest fapt va duce la congestie nazală, curgerea nasului, strănut și tuse. Când te trezești, încearcă să bei 2 până la 3 căni de apă caldă simplă. De asemenea, poți bea supe sau sucuri pentru a răspunde nevoilor de hidratare ale corpului.

2. Legume cu frunze verzi

Legumele verzi, cum ar fi spanacul, broccoli și ceapa verde de primăvară, sunt bogate în quercetină. Este un compus bioflavonoid care controlează producția și eliberarea de histamină în corp. Aceste legume cu frunze au și proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Le poți mânca crude, precum și fierte. De asemenea, poți prepara o supă de legume verzi, pe care să o consumi fierbinte, pentru a-ți reduce reacția alergică.

3. Băuturi din citrice

Citricele sunt cea mai bună sursă de vitamina C, antioxidanți, minerale și vitamine. Primăvara, soarele devine mai aspru în fiecare zi care trece, astfel că îți vei simți organismul slăbit și deshidratat. Consumul de citrice te ajută să-ți recapeți energia și să te hidratezi. De asemenea, te ajută să-ți crești imunitatea pentru a lupta împotriva simptomelor schimbării sezoniere.

Alege să mănânci mai multe citrice decât să bei suc. Consumul de citrice este semnificativ mai benefic pentru sistemul imunitar decât consumul de suc.

4. Miere locală

Consumul de miere în fiecare zi produs de albinele din regiunea în care locuiești poate ajuta la ameliorarea alergiilor. Albinele transferă polenul din flori către ele. Deci, dacă îl consumi în fiecare zi, acesta îți poate reduce treptat sensibilitatea la boabele de polen.

5. Ulei de eucalipt

Poți adăuga câteva picături de ulei în apă, o fierbi și apoi inhalezi aburul. Ajută la deschiderea sinusurilor și apoi a pasajelor nazale. Unele cercetări sugerează că uleiul de eucalipt are și proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene.

6. Ceai de mentă

Menta este un remediu natural pentru alergia la praf, alergia la polen sau alte alergii respiratorii. Conține un tip de flavonoid numit luteolin-7-O-rutinosid, care ajută la inhibarea activității și secreției enzimelor antiinflamatoare, cum ar fi histaminele.

Adaugă o linguriță de frunze uscate de mentă în 250 ml de apă, pe care o aduci în punctul de fierbere. Lași amestecul să se absoarbă, timp de aproximativ 10 minute. Strecori și bei ceaiul atunci când este ușor cald.

7. Ceapă roșie de apă

Când este expus la alergen, corpul eliberează imediat histamină. Ceapa conține quercetină, un compus care ajută la controlul producției de histamină. Prin urmare, ceapa este utilă în reducerea simptomelor alergiilor. Ceapa este un antihistaminic natural care ajută la scăderea simptomelor alergice. Poate fi, de asemenea, utilă ca bronhodilatator, pentru a deschide căile respiratorii contractate.

8. Mâncare fierbinte și picantă

Alimentele fierbinți și condimentate contribuie la subțierea mucusului gros și ajută la curățarea pasajului nazal și cel al gâtului. Mâncarea picantă și fierbinte (ex. supă, curry și ardei iute), slăbește mucusul și flegma care îți înfundă corpul.

 

My title page contents