Ce să te joci cu un copil de 2 ani. Idei pentru petrecerea timpului alături de copilul tău

Ce să te joci cu un copil de 2 ani

Când împlinește vârsta de doi ani,  te întrebi ce să te joci cu un copil de 2 ani. E vârsta la care copiii încep să se miște cu agilitate, să vorbească, să interacționeze … iar jocul îi ajută să crească frumos, alături de noi, părinții. La doi ani, copilul este plin de entuziasm și de energie, așa că ar trebui să încerci mereu să-i stimulezi creativitatea și naturalețea. O poți face folosind obiecte simple: căsuță de jucărie, hârtie, markere colorate, creioane colorate, foarfece. Iar tu trebuie să te încarci cu o mare dorință de a împărtăși momente de neuitat cu copiii tăi.

Ce să te joci cu un copil de 2 ani. Iată câteva idei pentru a te juca împreună cu copilul tău de 2 ani:

Să colorați

Poți colora pe o foaie simplă, pe care tu i-ai desenat ceva. Sau poți printa de pe internet diverse teme pentru colorat, arătându-i și lui de unde ai găsit desenul și cum procedezi. Pe unde iese foaia din imprimantă. Dacă folosești markere, numește fiecare culoare, explică-i totodată că nu trebuie băgat în guriță, ci folosiți markerul doar pentru desen. Cere-i părerea, întreabă-l cu ce culoare vrea să desenați o anumită parte de desen. În felul acesta el va învăța și culorile și se va simți încurajat să aleagă singur.

Eu mă ascund, tu mă cauți

 

Dintotdeauna copiii au fost fascinați de jocul de-a v-ați ascunselea. Pentru că e prea mic, nu te ascunde atât de bine, încât el să nu te mai găsească, să se sperie și să înceapă să plângă. Ba dimpotrivă, lasă-te parțial la vedere. El va fi foarte fericit să te găsească și va râde cu mare poftă. Apoi spune-i și lui să se ascundă. Probabil că va fi tentat să meargă exact în locul în care ai fost tu. Creează puțină atmosferă, prefă-te că nu-l găsești, vorbește tare, să te audă el, iar când îl descoperi, încearcă să pari mirată, speriată. Se va amuza teribil.

Vânătoare de comori


Copiii de această vârstă sunt foarte curioși și iubesc să exploreze. Luați o jucărie și ascundeți-o într-un loc în care cel mic poate avea acces, fără pericole. De exemplu, ascundeți o jucărie de pluș sub o pernă sau sub un teanc de perne. Apoi, dărâmați împreună pernele, până dați de jucărie. Ce fericire că ați găsit-o!

 

Micul fermier

Dacă aveți o grădină sau dacă doriți să aveți plante acasă, lăsați-i pe cei mici să vă ajute să plantați flori noi. Sau pur și simplu săpați pământul dintr-un ghiveci sau dintr-o jardinieră. Există mini lopățele și mini-greble din plastic special pentru această activitate. Când plantele cresc și înfloresc, arată-i copilului tău rezultatul, precizând că el a contribuit la acesta. Sau dacă la bunici are un loc micuț al lui, puteți pune semințe de flori sau de legume, iar apoi să mergeți mereu în vizită, pentru a verifica dacă au ieșit și crescut.

Cântați și dansați împreună

La această vârstă copilul stâlcește încă multe cuvinte și acest lucru face amuzant orice moment. Caută pe YouTube diferitele melodii pentru copii, apoi încercați să faceți un mini-karaoke. Cântați și dansați împreună! Vă puteți „costuma”, legând un prosop pe post de fustă sau pelerină sau orice pânză. O pălărie pe cap sau niște ochelari de soare la ochi și distracția e asigurată.

Ghicește figurina sau culoarea sau obiectul


Iei o pătură și câteva jucării. I le arăți mai întâi, apoi îl întrebi ce ai ascuns acolo. El va trebui să spună dacă e o rățușcă, o mașinuță, o păpușă, ba chiar și ce culoare are.

Puzzle, puzzle, puzzle! 

Când sunteți doar voi acasă și aveți timp pentru puzzle, puteți alege un puzzle cu piese foarte mari, pe care să le înșirați pe hol. Puteți crea împreună un drum, o potecă secretă etc.

LEGO Time! 

Când vine vorba de jocuri de construit, piesele Lego sunt în top. Nu trebuie neapărat să-i luați un Lego cu o temă anume. Există piese de diferite forme, cu care puteți construi împreună după imaginație. E chiar mai provocator așa!

 

Baloane

Poți umfla multe baloane, de diverse culori și să legați de fiecare câte un obiect foarte ușor. Sau vă puteți duela cu săbii din baloane. E foarte distractiv. Nu e copil care să nu iubească baloanele. Ba chiar poți cumpăra baloane în culorile curcubelului și să-l înveți pe copil cum arată acesta.

Jocurile se învață, dar se și inventează pe moment. Stimulează-ți creativitatea, pentru a reuși s-o transmiți mai departe copilului tău!

 

Ce să te joci cu un copil de 2 ani? Uite aici!

My title page contents