Te întrebi poate ca părinte, ce alimente care întăresc imunitatea copiilor să alegi? O hrană bună este esențială în buna dezvoltarea a copiilor. Este important ca părinții să știe cum să-și hrănească copiii și cum să le întărească imunitatea. Părinții experimentează senzații foarte plăcute când își văd copiii alergând în parc, în aer liber, când le oferă tot ceea ce e mai bun pentru ca ei să se dezvolte sănătos și armonios.
La fel trebuie să stea lucrurile și în cazul alimentației. Părinții trebuie să facă cele mai bune alegeri pentru copiii lor. Pentru a le asigura o imunitate puternică, mai ales în sezonul rece, când organismul este mult mai solicitat. O alimentație sănătoasă trebuie să fie o alegere permanentă.
Pentru a preveni din timp anumite răceli, gripe și diferite forme de tuse, dar și multe alte probleme de sănătate, părinții trebuie să facă cele mai bune alegeri alimentare pentru copiii lor. Toate acestea pentru a îmbunătăți sistemul imunitar al copiilor.
Pe ce se concentrează apărarea copiilor?
Există celule particulare care se apără împotriva atacurilor inamice și care sunt organizate și repartizate în diferite părți ale corpului: pielea, respirația musculară, pereții intestinali etc.
La naștere, copilul primește ca dar așa-numita imunitate congenitală. Sau o imunitate dobândită care atacă „tot ce vine din exterior” și stochează toate caracteristicile pentru viitor.
Cât de importantă este alimentația pentru a fi sănătos?
Încă de când copilul se află în burtica mamei, aceasta trebuie să înceapă să facă cele mai bune alegeri nutriționale pentru bebelușul ei. Apoi va continua după nașterea acestuia. În primul rând, copiii trebuie să aibă o dietă echilibrată, care să le asigure totodată, energie. Astfel, se va acorda o atenție deficitelor, în special vitaminelor și mineralelor. Fără acestea, organismul va fi mult mai vulnerabil în fața bolilor. De asemenea, consultați medicul pediatru în legătură cu buna dezvoltare a copilului: greutate, înălțime…raportate la vârstă.
Care sunt lipidele importante?
Grăsimile (lipidele) nu ar trebui să fie prezente în cantități mari, deoarece ar putea interfera cu sistemul imunitar în activitatea lor de zi cu zi. Cel mai important lucru este acela de a asigura un aport echilibrat de acizi grași diferiți. În special grăsimi nesaturate, cum ar fi Omega 3 și 6. Vitaminele A, vitamina C și vitamina E nu ar trebui să fie rare nici printre vitamine, antioxidanți naturali importanți care contracarează radicalii liberi. Dacă aceștia sunt prezenți în exces, pot provoca leziuni țesuturilor înconjurătoare. Vitaminele din gama B, prezente în multe alimente cum ar fi carnea, ouăle etc., stimulează sistemele de apărare (în plus) față de metabolism.
Printre minerale este foarte important zincul, care intervine în stimularea și producția de limfocite T. De asemenea, zincul detectează radicalii liberi, distrugându-i. Îl găsim în special în produsele alimentare de origine animală: ouă, salam, brânză, lapte și pește.
De ce este important peștele în alimentația copiilor?
Peștele este foarte important deoarece este bogat în grăsimi nesaturate, zinc și vitamina B 12, care nu se găsesc în legume. Pentru copii, peștele (merluciu sau păstrăv), poate fi preparat prăjit într – un ulei simplu, probabil, la cuptor sau fiert, cu adaos de suc de lămâie, bogat în vitamina C, care stimulează absorbția de fier. Și un adaos de ulei de măsline extra virgin, bogat în antioxidant cu vitamina E.
Fructe și legume pentru copii
Și nu în ultimul rând, pentru a întări imunitatea copiilor, nu uitați: Cel puțin 5 porții de fructe și legume, diferite, pe zi! Conform recomandărilor specialiștilor în nutriție, cele 5 porții de fructe și legume trebuie împărțite în: 3 porții de fructe și 2 porții de legume, întotdeauna în sezon.