Ciocolata în timpul alăptării

În timpul alăptării, alimentația noii mame ar trebui să fie cât mai sănătoasă, mai variată și mai echilibrată. Dacă nu există intoleranțe și alergii alimentare în cazul mamei sau al copilului, mama ar trebui să mănânce din toate. Dar limitând consumul de cafea, ceai sau chiar ciocolată, deoarece conține cofeină, care ar putea provoca iritabilitate și agitație bebelușului.

 

Un aport moderat de cofeină, în general, nu constituie o problemă pentru mamele care alăptează. Cu toate acestea, există copii care sunt mai sensibili decât alții și multe mame și-au dat seama că abuzul lor de cofeină corespunde reacțiilor nou-născutului, cum ar fi insomnia și neliniștea.
Dacă bănuiți că bebelușul reacționează la cofeină, încercați să eliminați toate băuturile care o conțin, timp de două-trei săptămâni. Dacă insomnia copilului a fost cauzată de acest lucru, în decurs de 2 săptămâni el ar trebui să-și reia ritmul de somn-trezire, după ce ați evitat consumul de produse ce conțin cofeină.

Alăptarea și ciocolata: cum se împacă cele două?

Dieta unei mame care alăptează trebuie să îndeplinească anumite condiții: aceasta trebuie să fie sănătoasă, variată și echilibrată. Cu toate acestea, ar trebui înlăturat mitul conform căruia în această perioadă, femeia nu poate mânca anumite lucruri. Dacă nu face abuz cu nimic, și mai ales în cazul în care copilul nu dă semne că ceva nu este în neregulă, mama poate mânca aproape orice.

OMS (Organizația Mondială a Sănătății) recomandă să nu se depășească 300 mg/zi de cofeină. Evident, această recomandare se referă la sarcină și nu la alăptare. Ideea ce trebuie reținută este despre cât de important este ca mama să aibă control asupra alimentației, atunci când există posibilitatea de a transmite anumite substanțe copilului. Chiar și după naștere se aplică regula „puțin și bine”.

Consumul de 30 de grame de ciocolată neagră din când în când nu implică consecințe deosebite asupra copilului. Cu toate acestea, trebuie să se ia în calcul că în această cantitate există aproximativ 35 de miligrame de cofeină.

Beneficiile ciocolatei

Consumul zilnic al unei bucăți de ciocolată neagră poate oferi numeroase beneficii. De exemplu, reduce colesterolul rău (LDL) în sânge și dă un sentiment de sațietate. În plus, ciocolata este bogată în flavonoide și antioxidanți, protejează împotriva razelor UV și ajută în debutul tusei. Să nu uităm că, ridică moralul, revigorează corpul și ajută la îmbunătățirea vederii.

 

 

My title page contents