Carnea în alimentația bebelușilor. Când și de ce trebuie introdusă

Carnea în alimentația bebelușilor este foarte importantă. Carnea este o componenta importantă în dieta corectă a copilului, mai ales în timpul înțărcării, o etapă crucială. De fapt, ea furnizează proteine „nobile“ cu valoare biologică ridicată. Conține toți aminoacizii esențiali. De exemplu, cum este lizina, foarte importantă pentru creștere, pe care organismul nu o poate produce independent. Acestea sunt componentele corpului, foarte importante în faza de dezvoltare și creștere a unui copil. Care are cerințe foarte ridicate, mai mari decât cele ale unui adult. Este suficient să spunem că în primul an de viață, greutatea de la naștere ar trebui să se tripleze.

 

Carnea în alimentația bebelușilor. Sursă de vitamine

Carnea este o sursă excelentă de fier, zinc, cupru, seleniu și vitamine B, cum ar fi B6 și B12. Absente în plante și esențiale pentru creier și dezvoltarea cognitivă corespunzătoare a sistemul nervos. Acești nutrienți din carne sunt implicați în formarea membranelor celulare și a creierului. Stimulează intelectul și funcțiile cognitive, astfel că sunt extrem de importante pentru organismul în creștere al micului organism. Acesta are un intestin care este încă prea delicat pentru a absorbi eficient aceste substanțe nutritive numai din legume. Din simplul motiv: în legume aceste substanțe nutritive sunt în cantități mici sau absente.

Prin urmare, o dietă bogată în legume și în fibre, care este potrivită pentru adulți, nu poate fi generalizată. Deoarece cerințele nutriționale variază nu numai de la persoană la persoană, ci și în funcție de climă și în special de vârstă. Prin urmare, în climatul deosebit de rece și în cazul copiilor, o dietă exclusiv vegetală nu este adecvată. Sau, în orice caz, necesită sprijin prin administrarea de suplimente specifice. De asemenea, trebuie să se țină seama de faptul că omul se naște aproape carnivor și moare aproape erbivor. Deoarece, alimentele de origine vegetală trebuie să fie introduse treptat. Copilul primește laptele drept prima și singura sursă de hrană care asigură toate nevoile.

Carnea în alimentația bebelușilor. Prea multe legume

Îndemnând copiii să mănânce prea multe legume, acest lucru provoacă ingerarea excesivă și prea devreme a fibrei. Forțează sistemul digestiv să încerce să obțină de la un aliment sărac ceea ce are nevoie organismul. Dacă mai târziu, în viața lui, copilul primește o dietă bogată în alimente cu o valoare nutritivă ridicată, obezitatea este asigurată.  Copiii populației care nu primește cantități adecvate de hrană de origine animală sunt predispuși la o creștere redusă, dezvoltare abdominală excesivă, anemii frecvente .

Rahitismul

Un exemplu este reapariția rahitismului, o boală care a fost eradicată, datorită bunăstării. Ceea ce înseamnă că alimentele pe bază de carne și produse de origine animală, cu o valoare nutrițională ridicată, lipsesc în unele cazuri. Astăzi asistăm la reapariția rahitismului în urma dietelor extreme pentru sugari, fără integrările necesare, provocând lipsa de calciu și vitamina D. Sau numeroasele cazuri de malnutriție și manifestări de întârziere neuro-evolutivă din cauza deficienței vitaminei B12. Rezultat al consumului insuficient de produse animale și grăsimi.

Carnea în alimentația bebelușilor. Anemia

Cercetările recente au arătat că bebelușii hrăniți de mamele vegane sau vegetariene, hrănite până la înțărcarea bebelușilor fără carne, prezintă semne de anemie și întârzieri în creșterea somatică și cognitivă. Alte studii au arătat capacitatea redusă de concentrare și învățare la copiii care suferă de deficiență de fier. În special, la copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani, o dietă scăzută de proteine ​​animale, mai mică de 20 g pe zi, are un impact negativ semnificativ asupra „performanței cognitive”.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), recomandă din acest motiv, a se administra începând din luna a șasea un aport zilnic de produse de origine animală, în special carne.

Se recomandă începerea înțărcării cu carne cu un gust mai delicat – iepure, curcan, carne de pui – care se evidențiază pentru conținutul scăzut de grăsimi și colagen, care favorizează digerabilitatea. O dietă variată bazată pe modelul mediteranean, cu prezența cărnii de 3 ori pe săptămână, pare, prin urmare, cea mai potrivită pentru o creștere optimă a copilului.

My title page contents