Avocado pentru bebeluși: 4 moduri de prezentare și multe beneficii

Avocado pentru bebeluși: 4 moduri de prezentare și multe beneficii

Descoperă cum să pregătești avocado pentru bebeluși în 4 moduri delicioase și simple! Avocado este ideal ca prim aliment pentru bebelușii de la 4-6 luni în sus. Avocado poate fi oferit copiilor sub formă de piure sau ca fel de mâncare pe care bebelușii să o mănânce singuri, cu mâna.

Oferă-i bebelușului tău avocado!

Pe lângă faptul că este accesibil, avocado este printre cele mai sănătoase alimente pentru bebeluși, dacă nu chiar numărul unu. Îl poți amesteca cu ușurință într-un piure fin, sau zdrobit cu furculița și inclus într-un piure gros, sau tăiat în felii și adăugat în mâncare.

De ce să incluzi avocado în dieta bebelușului?

  • Avocado este mai mult decât sănătos pentru bebeluși. Conține grăsimi sănătoase care ajută creierul bebelușului să crească.
  • Este la îndemână: poți pregăti rapid o masă! I-l poți oferi copilului chiar și în 30 de secunde.
  • Poate fi preparat în multe feluri: piure fin, piure gros, ca atare, pentru a fi mâncat cu degetele de către bebeluși. Cât de versatil!

Beneficiile fructului avocado pentru bebeluși

Avocado este unul dintre cele mai bogate alimente în nutrienți din lume, fără exagerare. Super nutritiv, avocado este încărcat cu 20 de vitamine și minerale diferite, în special vitamina K, acid folic, vitamina C, potasiu, vitamina E, magneziu și vitaminele B-5 și B-6, împreună cu o cantitate bună de fibre și grăsimi sănătoase.

Acest fruct minunat oferă multe beneficii pentru sănătate:

  • îmbunătățește sănătatea inimii;
  • susține sănătatea ochilor, a pielii și a părului;
  • luptă împotriva creșterii celulelor canceroase;
  • îmbunătățește sănătatea digestivă și starea de spirit;
  • menține sistemul nervos sănătos;
  • furnizează grăsimi sănătoase pentru creșterea creierului și sunt bune pentru abilitățile motorii;
  • întărește imunitatea – Avocado este încărcat cu antioxidanți, și are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene, care ajută la prevenirea îmbolnăvirii bebelușului.

Când poți include avocado în dieta bebelușului?

Indiferent dacă începi înțărcarea cu piureuri sau dacă alegi înțărcarea condusă de bebeluș (mâncatul cu degetele), avocado este un prim aliment sănătos și plăcut pentru bebelușul tău. În general, după 4-6 luni e perioada recomandată pentru piureuri și/sau după 6 luni pentru înțărcarea condusă de bebeluș. Unele dintre etapele de dezvoltare pe care trebuie să le atingă bebelușul tău pentru a începe să mănânce hrană solidă: dacă bebelușul are un control solid asupra capului și gâtului, dacă copilul tău și-a dublat greutatea de la naștere și dacă copilul tău își întinde mâna sau deschide gura atunci când mănânci. Înainte de a începe să-i dai copilul smoothie-uri, ar trebui să te consulți cu medicul pediatru, pentru a te asigura că bebelușul tău este pregătit pentru următoarea etapă de dezvoltare.

Este avocado un pericol de sufocare pentru bebeluși?

Avocado este de obicei moale și ușor de mestecat de către bebeluși. Cu toate acestea, dacă un avocado nu este copt și bun pentru a fi mâncat, pulpa va fi mai tare și va prezenta un risc mai mare de sufocare pentru bebeluș. De aceea, cel mai bine este să-i oferi bebelușului avocado sub formă de piure sau fâșii mici de avocado. Atunci când alegi un avocado pentru bebeluș, caută unul care este copt, moale (dar nu exagerat de moale) și a cărui coajă poate fi ușor de apăsat cu degetul. Un avocado copt va avea de obicei o culoare verde mai închisă și va avea coaja plină de denivelări.

Avocado pentru bebeluși. Iată cum poți să-i oferi avocado bebelușului:

Există o varietate de moduri de a pregăti avocado pentru copilul tău. Iată 4 dintre acestea:

Piure – Aceasta este o modalitate rapidă și ușoară de a face un piure consistent, ideal pentru bebelușii cu vârsta de peste 4-6 luni.

Tăiat cu puțină coajă rămasă – Când tai avocado pe jumătate, încearcă să faci un mic mâner în coajă, ușor de ținut de către copil. Astfel, bebelușul va putea prinde bucata în mână și va mânca direct pulpa pructului. Este perfect pentru înțărcarea condusă de bebeluși (6+ luni) sau hrănirea cu ajutorul degetelor (9+ luni).

Smoothie Avocado – Când este amestecat cu jumătate dintr-o banană, avocado devine delicios și cremos. O combinație grozavă pentru bebelușii cu vârsta de 4-6 luni + care iubesc piureurile fine și cremoase. În plus, durează doar 40 de secunde pentru a pregăti acest smoothie.

Cubulețe – Aceasta este o altă alternativă excelentă pentru bebelușii care doresc să mănânce cu degetele, dar au nevoie de puțin ajutor pentru a prinde bine feliile de avocado, deoarece avocado poate fi puțin alunecos. Taie avocado în cubulețe. Sunt, de asemenea, ideale pentru înțărcarea condusă de bebeluși (6+ luni) sau mâncarea cu degetele (9+ luni).

 

 

My title page contents