Plăcintă cu varză Savoy

Plăcintă cu varză Savoy – Un fel de mâncare tradițional, cu adevărat delicios, un singur fel de mâncare potrivit pentru întreaga familie. Alternativ, această plăcinta sărată cu varză poate fi tăiată în cuburi și poate fi folosită pentru a îmbogăți un bufet la o petrecere! Este delicioasă consumată atât caldă, cât și la temperatura camerei!

Varza Savoy este o legumă de iarnă gustoasă și versatilă. Cu frunzele sale mari și cărnoase, pot fi pregătite multe feluri de mâncare gustoase: de exemplu, varză într-o tigaie, paste cu varză, ciorbă de varză; de asemenea, rulouri, perfecte pentru a le servi ca aperitiv sau risotto, excelente ca prim fel la masă.

Să descoperim cum se face o plăcintă cu varză Savoy delicioasă, pe care toată lumea o va iubi!

Plăcintă cu varză Savoy

Porții: 6

Pregătire: 10 minute

Gătire: 40 de minute

Ai nevoie de:

1 bucată de aluat foitaj rotund

1 kg de varză Savoy

100 g de șunculiță/kaiser

70 g de Parmigiano Reggiano DOP ras

2 linguri de ulei de măsline extravirgin

1 cățel de usturoi

Sare fină după gust

Piper negru după gust

 

Pregătești plăcintă cu varză Savoy așa:

Pentru a pregăti plăcinta de varză savuroasă, mai întâi speli frunzele de varză și le pui pe un tocător. Apoi le tai în bucăți destul de mici și le lași deoparte. Pui kaiserul tăiat cubulețe într-o tigaie și îl lași să se rumenească, fără a adăuga alte grăsimi. Transferă-l într-o farfurie și încălzește cele două linguri de ulei în aceeași tigaie împreună cu un cățel de usturoi. Lasă usturoiul să se rumenească, apoi îl scoți și adaugi varza.

Torni o jumătate de pahar de apă, adaugi sare și acoperi tigaia cu un capac. Lași să gătească timp de 5 minute, apoi adaugi slănina prăjită și piperul negru.

Adaugi apoi 50 g de parmezan și amesteci. Apoi oprești focul. Întinzi o rolă de foitaj într-o formă de copt de 30 cm, asigurându-te că hârtia pergament este orientată în sus. În acest fel o vei putea elimina cu ușurință.

Așază bine aluatul peste foaia de copt, transferă varza în interior și zdrobește-o ușor cu o lingură de lemn. La final, presară totul cu brânza rasă rămasă.

În acest moment, apăsând marginea aluatului cu degetul, creează un decor. Coci plăcinta cu varză într-un cuptor cu convecție preîncălzit la 180 °, timp de 30 de minute. Când e coaptă, scoți plăcinta din cuptor și o aduci la masă.

Plăcinta cu varză poate fi păstrată timp de până la 2 zile în frigider.

Sfat

Pentru o versiune mai bogată, poți adăuga mozzarella sau cremă de brânză, cum ar fi gorgonzola.

My title page contents