Bavareză cu căpșuni – Un desert pe toate gusturile

Bavareză cu căpșuni - Un desert pe toate gusturile

Bavareză cu căpșuni – Un desert pe toate gusturile. Bavareza cu căpșuni este un desert care va satisface toate gusturile, mai ales dacă are la bază aceste fructe de sezon iubite de aproape toată lumea. Unul dintre avantajele acestui preparat este că poate fi făcut în avans și păstrat la rece până când va sosi momentul să fie servit. Cât privește modul de ornare, fiecare poate da frâu liber imaginației și să creeze cele mai frumoase și interesante decoruri.

 

Bavareză cu căpșuni

Porții: 4

Pregătire: 40 de minute

Calorii: 400/porție

Ai nevoie de:

250 ml de lapte

300 g de căpșuni

200 g de zahăr

4 gălbenușuri

300 ml frișcă lichidă

2 foi de gelatină

câteva frunze de mentă și câteva căpșune pentru decor

 

Pregătești bavareză cu căpșuni așa:

Mai întâi, cureți căpșunile, le speli rapid sub jet de apă și apoi le usuci tamponându-le ușor cu hârtie de bucătărie. Păstrezi câteva căpșuni cu codiță și frunzuliță atașate pentru decorare. Pe celelalte le amesteci în blender.

Încălzești laptele într-un vas.

Mixezi gălbenușurile de ou cu zahărul până când amestecul este moale și albicios.

Apoi pui compoziția de gălbenușuri în laptele fierbinte, amestecând până când compoziția este omogenă și fluidă.

Adaugi gelatina în cremă, după ce ai înmuiat-o mai întâi în apă rece, și o lași să se dizolve.

Când crema este rece, adaugi piureul de căpșuni și apoi frișca bătută tare.

Distribui amestecul în 4 forme/boluri și le pui în frigider timp de cel puțin 2 ore.

Când servești desertul, întoarce formele pe 4 farfurii și decorează-l cu căpșunile rămase și frunzele de mentă. Ca bază poți face un sos de căpșuni, pe care îl poți folosi și pentru decor.

Sugestie: Poți face desertul și într-o singură formă, mai mare.

My title page contents