Tu știi care sunt beneficiile consumului de struguri? Strugurii sunt o sursă de sănătate, deoarece sunt bogați în fitonutrienți ca: antioxidanți polifenolici, vitamine și minerale. Prin urmare, trebuie sa-i incluzi în mod regulat în dieta ta, indiferent de formă: proaspeți sau sub formă de suc. Sucul de struguri, numit adesea nectarul zeilor, este considerat unul dintre cele mai benefice sucuri pentru sănătate.
Iată 6 beneficii ale consumului de struguri:
1. Revitalizează pielea
Bogați în vitamina C și antioxidanți, strugurii contribuie la revitalizarea pielii. De fapt, ei pot chiar să protejeze pielea împotriva radiațiilor ultraviolete, care duc la cancer și a radicalilor liberi, care pot, la o scară mai mică, să provoace riduri și pete. Vitamina C adăugată este necesară pentru ca pielea să formeze colagen, ceea ce te ajută să obții o piele fermă.
2. Ajută creierul
Resveratrolul conținut de struguri este un antioxidant cu numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta reduce nivelurile peptide beta-amiloidale, la cei care suferă de boala Alzheimer. Studiile arată că strugurii pot îmbunătăți sănătatea creierului și pot bloca apariția bolilor neurodegenerative. De asemenea, ajută la creșterea fluxului de sânge către creier, ceea ce mărește dexteritatea mentală.
3. Îmbunătățește energia
Carbohidrații complecși ce se găsesc în struguri, îți pot da un impuls energetic foarte necesar. Alergătorii consumă adesea struguri, deoarece știu că aceste fructe sunt o sursă de energie aproape instantanee. Sunt gustul perfect pentru antrenament!
4. Beneficiile consumului de struguri: o inimă sănătoasă
Beneficiile de sănătate ale strugurilor se extind la inimă (și de aceea mulți oameni spun că vinul roșu înseamnă o inimă sănătoasă!). Consumul de struguri ajută în caz de boli cardiovasculare – strugurii cresc nivelul de oxid nitric din sânge, care împiedică formarea de cheaguri în sânge. Reducând astfel probabilitatea declanșării atacurilor de cord. În plus, antioxidanții prezenți în struguri previn oxidarea colesterolului LDL care blochează vasele de sânge.
5. Luminează ochii
Vitamina A și luteina găsite în struguri pot spori sănătatea ochilor. Dacă ești familiarizat cu vitamina A, este posibil să nu fii la fel de mult cu luteina. Aceasta este o substanță care se găsește și într-o varietate de legume. Și este colectată de retină ca un mijloc de a se proteja împotriva radicalilor liberi, ceea ce poate cauza stres inutil, daune și degenerare. Potrivit unui studiu condus de cercetătorii de la Institutul de ochi Bascom Palmer din cadrul Universității din Miami, strugurii pot, de asemenea, ajuta la combaterea bolilor oculare. Consumul de struguri ajută în caz de: cataractă, boli cardiovasculare, problemele legate de înaintarea în vârstă.
6. Beneficiile consumului de struguri: oase mai puternice
Ultimul (dar cu siguranță nu cel mai puțin important), manganul conținut de struguri, este un beneficiu pentru sănătate, care ajută la consolidarea oaselor. Ce este manganul? Este de fapt un mineral care se produce deja în corpul nostru, în cantități mici. Ne ajută să avem oase sănătoase (prin faptul că permite organismului să absoarbă mai bine calciul și, de asemenea, creează enzime esențiale pentru consolidarea oaselor), dar și stimulează metabolismul, reglează hormonii și normalizează glicemia.