Ba zici că-i de la stres, ba de la plictiseală, iar uneori recunoști pur și simplu: „da, îmi place să-mi rod unghiile”. Din ce în ce mai multă lume, exceptând copiii, care se știe că au acest obicei, practică această „activitate”, rosul unghiilor.

 

De ce faci asta?

Conform specialiștilor, acest obicei a apărut și e într-o continuă creștere din cauza stresului. De multe ori facem anumite gesturi, pe care cu greu le controlăm ulterior. Și rosul unghiilor este unul dintre ele. Pe moment ai o senzație de satisfacție. Te eliberezi de încărcătura nervoasă, dar pe termen lung obiceiul devine dăunator și îți afectează sănătatea.

Semne că-ți rozi unghiile și ce probleme pot apărea

Mâinile roșii si inflamate sunt cele mai vizibile semne. Zona din jurul unghiilor devine sensibilă și dureroasă, apar infecții la nivelul unghiei. O altă problemă care apare este deformarea unghiei. Aceasta poate fi ulterior remediată cu greu.

Ce soluții ai?

În primul rând, încearcă să-ți faci manichiura regulat. Investind în unghiile tale, nu te vei mai îndura să le atingi, să le strici. Cel puțin o vreme, vei sta cuminte, la distanță.  Îți vei dori să păstrezi manichiura intactă cât mai mult timp. Apoi, te vei obișnui și vei dori să ai mereu unghii frumoase.

Menține unghiile scurte. Unghiile vor rămâne sănătoase și, menținându-le scurte, te ajută să nu fii tentată să le rozi. De fiecare dată când cresc prea mult, taie-le. Ține trusa pentru manichiură la îndemână.”, ne sfătuiește Jessica Vartoughian, CEO Jessica Cosmetics.

În plus, îți poți alege un salon, unde să poți apela la un specialist. Acesta îți va aplica un tratament special pentru problema cu care te confrunți și, mai ales, va aduce unghiile într-o stare bună și sănătoasă. O perioadă ai nevoie și de tratamente care îți vor întări în timp unghiile. De asemenea, încearcă să ai mereu unghiile date cu lac de unghii. Unghiile tari sunt mai puțin vulnerabile!

Și peste toate acestea, nu uita de starea ta, cea care te-a adus în acest punct. Găsește o metodă de relaxare: o plimbare în parc, o baie relaxantă, urmărește un film care-ți place, stai la povești. Cu timpul, vei rări sesiunile de ros unghii și, cu multă perseverență, vei renunța de tot la acest obicei nesănătos.

Recomandare: Bend don’t break – tratament pentru unghii care se rup ușor. Preț: 101 lei

Fusion Stop Nails from Peeling – tratament care oprește exfolierea unghiilor. Preț: 76 lei.  Ambele de la Jessica Cosmetics.

My title page contents