Strugurii în sarcină. Este bine sau nu să mănânci struguri în timpul sarcinii?

Strugurii în sarcină

Femeile însărcinate pot să mănânce struguri, moderat, deoarece aceștia furnizează: vitamine, antioxidanți, acizi organici, fibre, acid folic, pectine și altele. Toate acestea susțin modificările biologice care apar în timpul sarcinii și după sarcină.

 

Cu toate acestea, gravidele ar trebui să evite consumul de struguri în ultimul trimestru de sarcină, din cauza proprietăților de producere a căldurii, pe care o au strugurii. Consumul excesiv de struguri poate fi toxic din cauza nivelurilor ridicate de resveratrol. De asemenea, dacă sunteți însărcinată, nu consumați prea mult strugurii uscați (stafide).

Valori nutriționale conținute de struguri

Strugurii copți, ajunși la maturitate, conțin:

  • Glucoză și fructoză;
  • Complexul bogat de vitamine – grupul A, C, K, P și B;
  • Acizi organici – citric, malic, ascorbic, tartric și altele;
  • Antioxidanți, cum ar fi flavonol, antociani, linalool, geraniol, tanin și neroli;
  • Calciu, fier, potasiu, cobalt, mangan și alte elemente;
  • Pielea conține pectină și câteva fibre;
  • compuși biologic activi, cum ar fi fenoli.

10 beneficii ale strugurilor în timpul sarcinii

Dacă o femeie însărcinată adaugă în mod regulat struguri în dieta ei, aceștia contribuie la o sănătate bună, un aspect frumos, dar ajută și la sănătatea și dezvoltarea copilului.

1. Strugurii în sarcină. Controlează artrita și astmul

Proprietățile antiinflamatoare ale strugurilor permit controlul artritei și astmului în timpul sarcinii. Capacitatea de hidratare a strugurilor crește umiditatea din plămâni, menținându-i astfel departe de astm.

2. Antioxidanții îmbunătățesc imunitatea

Strugurii sunt bogați în antioxidanți, cum ar fi flavonol, antociani, linalool, geraniol și tanin, fiecare dintre aceștia crescând imunitatea și prevenind infecțiile.

3. Magneziul previne crampele musculare

În timpul sarcinii, suplimentele de magneziu sunt, de obicei, prescrise pentru ameliorarea crampelor musculare, deoarece acestea joacă un rol major în transmiterea neuromusculară. Strugurii conțin cantități bune de magneziu.

4. Evitați constipația cu fibre conținute de struguri

Strugurii sunt surse bune de fibre și acționează ca un laxativ puternic. Ei vindecă problema constipației, care este comună în timpul sarcinii și susține sistemul digestiv.

5. Resveratrol controlează nivelurile de colesterol

Strugurii roșii conțin compuși resveratrol, care ajută la controlul colesterolului în timpul sarcinii. Această enzimă mărește randamentul biliar, care menține grăsimea din sânge sub control. Un pahar de suc de struguri în fiecare zi va ajuta în caz de hipertensiune arterială.

6. Acizii ajută la evitarea infecțiilor din cavitatea bucală

Acizii organici prezenți în struguri neutralizează bacteria în cavitatea bucală. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru formarea și menținerea calciului, de mare folos pentru dinți în timpul sarcinii.

7. Polifenolii protejează inima

În timpul sarcinii, pot apărea probleme la nivelul inimii. Polifenolii prezenți în struguri extind suportul pentru sistemul cardiac.

8. Consumul de struguri oprește coagularea sângelui

Strugurii fluidizează sângele, deoarece opresc producția de vitamină K pentru a evita coagularea sângelui sau coagularea în timpul travaliului. De asemenea, un pahar de suc de struguri pe zi este bun pentru femeia gravidă, deoarece o scutește de stres înainte de a merge la serviciu.

9. Cantitățile bogate de fier îmbunătățesc nivelurile de hemoglobină

Strugurii sunt bogați în fier, ceea ce este esențial pentru menținerea nivelului sănătos al hemoglobinei. Aceștia sunt deosebit de buni pentru femeile cu anemie. Strugurii roșii conțin mai mult fier decât orice alt strugure.

10. Alte avantaje

Componentele prezente în struguri îmbunătățesc memoria și vederea și stimulează circulația cerebrală. Prin urmare, specialiștii recomandă strugurii proaspeți și sucul de struguri, dacă suferiți de slăbiciune, oboseală, tulburări nervoase și stres.

Când trebuie evitați strugurii în sarcină?

Dacă vă aflați în oricare dintre situațiile de mai jos, ar trebui să evitați consumul de struguri în timpul sarcinii, deoarece poate duce la complicații grave.

  • Diabet zaharat
  • obezitate
  • Sensibil la alergii
  • indigestie

În plus, mâncați struguri doar când e sezonul lor. În extrasezon, strugurii  sunt cultivați cu pesticide și substanțe chimice. Alege soiuri organice ori de câte ori este posibil.

My title page contents