Mască de față cu banane făcută din pulpa de banană este deosebit de potrivită pentru a înmuia și hidrata pielea. În special, în cazul pielii uscate din timpul schimbării anotimpurilor. De asemenea, este potrivită pentru pielea sensibilă. Conținutul ridicat de potasiu face banana un ingredient ideal pentru prevenirea ridurilor și minimizarea celor deja prezente.
Banana are multe proprietăți importante pentru sănătatea și frumusețea pielii. De fapt, este un fruct perfect pentru a pregăti din el măști faciale și pentru a preveni apariția petelor, cum ar fi cele cauzate de acnee, dar și pentru întârzierea formării ridurilor. De asemenea, este un fruct foarte util în repararea pielii afectate de boli precum psoriazisul.
Banana este un fruct foarte bogat în vitamine, ideal pentru a fi folosit atât în alimentație, cât și pentru îngrijirea pielii. Conține multe vitamine și una dintre cele mai importante săruri minerale, potasiul. Acesta este prezent în banane în cantități mari și reprezintă un beneficiu mare pentru sănătatea pielii.
Mai conține:
- Vitamina A, care are o acțiune antioxidantă de combatere a radicalilor liberi;
- Vitamina B2 care are o acțiune de purificare și detoxifiere;
- Vitamina B6, care ajută nu numai la întărirea pielii, ci și a unghiilor și a părului.
Un mix imbatabil care merită încercat cel puțin o dată, iar pregătirea unei măști cu banane este foarte ușoară.
Cum prepari o mască de față cu banane
Ingrediente:
1 banană
1 lingură iaurt
1 lingură miere
Mod de preparare:
Într-un bol zdrobești cu furculița pulpa unei banane până obții un piure;
Adaugi 1 lingură de iaurt și 1 linguriță de miere;
Amesteci bine toate ingredientele și aplici masca imediat pe față, lăsând-o să acționeze 15-20 de minute;
Clătești fața cu apă caldă și o usuci (prin tamponare) cu un prosop curat;
Pielea ta va arăta proaspătă, strălucitoare și hidratată.
Mască de față cu banane, simplă sau combinată cu alte ingrediente
Banana poate fi folosită în două moduri pentru mască: singură sau combinată cu alte ingrediente. Dacă folosești doar banană, nu trebuie să mai adaugi nimic. Poate doar puțină apă caldă pentru a ușura întinderea acesteia. Sau poți alege să o combini cu puțin lapte sau iaurt, dar în cantități mici. Iaurtul este mai potrivit decât laptele, deoarece ajută la obținerea unui amestec mai compact și mai ușor de aplicat.
Masca se aplică pe față direct cu degetele sau cu o spatulă, care ajută la o distribuire bună, evitând întotdeauna zona ochilor. Lași masca să acționeze timp de 10 minute, apoi clătești tenul cu apă caldă, iar ultimul jet să fie de apă rece, pentru a obține efectul revitalizant. Pentru o îndepărtare mai ușoară a măștii, poți folosi pentru un prim strat o dischetă demachiantă. Apoi continui cu palmele. Pentru a finaliza acțiunea măștii este indicat să aplici imediat după îndepărtarea măștii o cremă hidratantă pe față.