Super puterile apei termale sulfuroase

Super puterile apei termale sulfuroase – Ce înseamnă pentru tine o viață sănătoasă? O viață fără boală, fără durere și fără suferință… Probabil că acesta este primul răspuns care îți vine în minte! De altfel, este normal să fie așa, dar dacă analizăm mai cu atenție, sănătatea este ceva mult mai complex decât simpla absență a bolii.

Încă din 1948, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a definit sănătatea ca o stare de bunăstare fizică, mentală și socială completă și nu ca simpla absență a bolii sau a dizabilității.

Sănătatea nu este așadar un scop în sine, sănătatea este o resursă, un concept pozitiv care face viața mai ușoară, mai frumoasă și completă.

Dar, ce contribuie la o sănătate bună?

Cercetările realizate de-a lungul anilor, indică clar că modul în care adoptăm un stil de viață, adică alegerile zilnice pe care le facem, joacă un rol fundamental în promovarea sănătății sau, dimpotrivă, în stimularea dezvoltării unei serii lungi de boli.

De altfel, este arhicunoscut faptul că, pentru a avea o viață sănătoasă, este necesar să facem mișcare (ideal, în aer liber), să ne hidratăm și să avem o alimentație sănătoasă. Mai puțin știut este faptul că, pentru întărirea sistemului imunitar, putem apela și la cure de tratament balnear și la terapii wellness. Pe ce ne putem baza și unde?

România dispune de un potențial balnear extraordinar datorită izvoarelor sale de ape minerale și termominerale. Varietatea și abundența de elemente chimice naturale din ape este numai unul dintre motivele prin care se remarcă stațiunea Băile Herculane. Aici, natura vindecă într-un mod aproape miraculos. „Cei care au mai fost în Herculane, la tratament balnear, s-au convins prin propria experiență de efectele benefice ale factorilor de cură prezenți aici. Apa sulfuroasă, cunoscută și sub numele de apă termală, este folosită ca terapie naturală pentru a menține organismul sănătos și pentru a trata diverse boli. Proprietățile apei sulfuroase sunt numeroase și beneficiile rezultate reprezintă un adevărat panaceu pentru tratarea a numeroase afecțiuni și, mai ales, pentru înlăturarea durerii.”, explică Carmen Oproiu, medic balneolog în cadrul bazelor de tratament de la Afrodita Resort&Spa și Diana Resort.

Care sunt particularitățile sulfului termal din apele termominerale de la Herculane?

Ei bne, sulful prezent aici este un sulf solubil, dizolvat în apele termale de mare adâncime, cu o mare putere de pătrundere și de difuziune în organism, în timpul îmbăierii. De fapt, această particularitate a apelor termale conferită de compoziția și structura lor, și ca o consecință directă a acestui fapt, a efectului lor biologic și acțiunii lor farmacodinamice intense, complexe asupra organismului, această valoare terapeutică deosebită a adus faima Băilor Herculane.

Fără sulf, procesele fiziologice fundamentale, transformările biochimice complexe vitale și intime ale țesuturilor nu ar putea avea loc. Singurul sulf asimilat în organism este sulful neoxidat. Prin urmare, un compus al sulfului este cu atât mai activ, cu cât este mai puțin oxidat. Se atribuie din ce în ce mai mult apelor minerale o acțiune antitoxică, având capacitatea de a neutraliza chiar toxina tetanică și difterică. Pe lângă rolul lor catalitic, metabolic, endocrin, digestiv, antialergic, etc, s-a constatat că unele ape minerale, printre care se numară în primul rând și cele termosulfuroase de la Herculane, au și o puternică acțiune antimicrobiană și antiparazitară.

Cum acționează tratamentul balnear și cum îți susține imunitatea și te scapă de durere?

La Băile Herculane, una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din Europa, unde se spune că însuși Hercule a venit să își refacă puterile, se află peste 16 izvoare de apă termominerală. Un astfel de izvor a fost forat și la Bacolux Afrodita Resort & SPA – fiind ultima investiție de acest gen din ultimii 50 de ani – pentru a i se folosi resursele în tratamentul balnear din cadrul bazelor de tratament Herculum Spa și Diviana Resort.

Atuul tratamentelor balneare din cele două baze de tratament amintite?

Ei bine, acestea au calitatea de a ameliora afecțiuni cronice de mai multe feluri: reumatice degenerative, cardiovasculare, neurologice, dermatologice, pulmonare, osteoarticulare, endocrine, digestive. De asemenea, tot aici, bolile profesionale sunt tratate cu succes. Chiar și după un singur sejur de tratament balnear în Băile Herculane se remarcă o îmbunătățire a stării de sănătate a pacientului. Cum este posibil?

Băile în căzi individuale cu apă termală înseamnă o absorbție rapidă în organismul uman a mineralelor abundente din apa a cărei temperaturi depășește 30 de grade Celsius. Căldura deschide porii prin care mineralele intră în corp și sistemul sanguin. Mineralele se elimină tot prin piele, dar și prin intestin și rinichi. Apa sulfuroasă are efect antiinflamator (calmează durerile musculare, articulare), antibacterian (elimină infecțiile pielii și toxinele din corp), oxigenează organele (crește imunitatea prin optimizarea sistemul circulator; mărește numărul globulelor roșii și a cantității de hemoglobină). Tratamentul balnear de tip hidrotermoterapie, prin băi galvanice sau elongații și drenaj limfatic este, de asemenea, posibil la Herculum Spa și Diviana Spa, cele două baze de tratament de la Băile Herculane. Aceste terapii non invazive, cu ajutorul aparaturii medicale moderne, asigură o regenerare și o apărare eficientă a organismului, ameliorează inflamația țesuturilor și calmează durerea provocată de efort sau de accidente.”, mai precizează medicul balneolog.

De menționat că pentru terapiile medicale de tratament balnear la Herculum Spa și Diviana Spa este recomandat ca oaspeții ce vin la tratament să aibă o trimitere din partea medicului specialist și cardul de sănătate.

Tratamentul balnear poate fi completat cu masaje și răsfăț wellness/spa

Pentru sănătate, dar și o infinită stare de bine, terapiile wellness/spa vin în completarea tratamentului balnear. „Masajele noastre nu sunt doar de relaxare sau înfrumusețare, ci și detoxifiere și tonifiere. Prin masaj se îmbunătățesc funcțiile sistemului nervos, circulația sanguină și imunitatea. Uleiurile folosite în masaj nu numai că ajută la regenerarea pielii, ci au și efect antidepresiv, antiviral și cicatrizant. La final, pielea este mătăsoasă, trupul tonifiat, iar spiritul – energizat.”, subliniază dr. balneolog Carmen Oproiu.

 

Vrei să trăiești sănătos și frumos, bucurându-te de toate darurile naturii? Vino la Băile Herculane și experimentează cele mai bune tratamente balneare îmbinate cu răsfățul wellness și spa. Te așteptăm pe Valea Cernei!

https://www.afroditaresort.ro/

https://www.dianaresort.ro/

 

My title page contents