Alimente cheie care stimulează imunitatea de toamnă. Deși nu există nicio soluție pentru a evita bolile cronice sau acute, încercarea de a hrăni în mod corespunzător organismul poate promova funcția imunitară sănătoasă și poate ajuta organismul să facă față nivelurilor de stres mai mari decât cele normale.
Iată câteva alimente cheie care stimulează imunitatea de toamnă:
Alimente fermentate
De-a lungul anilor, comunitatea științifică a descoperit mai multe informații despre rolul important pe care bacteriile intestinale îl joacă în sănătatea noastră generală. 70% din celulele imune sunt localizate în sistemul digestiv, astfel că este deosebit de important să se acorde prioritate sănătății acestui sistem. Pentru a promova bacteriile sănătoase, se poate consuma iaurt, kefir, varză, în timp ce pentru a recrea flora intestinală, probioticele sunt de mare ajutor.
Curcuma
Turmericul face parte din familia ghimbirului și este probabil cel mai celebru condiment din comunitatea științifică pentru efectele sale benefice asupra sănătății. Acest lucru explică boom-ul suplimentelor de turmeric din magazinele alimentare și rețetele cu lapte auriu pe rețelele de socializare.
Curcumina, o substanță fitochimică naturală din turmeric, este responsabilă pentru culoarea galbenă distinctivă a condimentului și efectele sale benefice asupra sănătății; inclusiv stimularea activității celulelor imune. Dacă, în plus, adaugi un vârf de piper negru la rețetele care conțin turmeric, vei crește biodisponibilitatea curcuminei.
Nutrienți cu frunze dense
Spanacul este plin de o multitudine de antioxidanți, fitochimicale și minerale. Toți antioxidanții și substanțele nutritive găsite în legumele cu frunze verzi ajută la menținerea bolilor departe. Adăugarea de verdețuri cu frunze la dieta zilnică este o modalitate excelentă de a promova o sănătate optimă pe termen lung.
Un pahar de legume crude conține doar aproximativ 25 de calorii, dar oferă o mulțime de beneficii!
Semințe de dovleac și năut: bogate în zinc
Zincul este un micronutrient important care joacă un rol important în sistemul imunitar. Deficitul de zinc a fost legat de afectarea funcției imune. Deși cea mai mare biodisponibilitate a acestui micronutrient este oferită în principal de surse animale, cum ar fi carnea roșie, păsările de curte și fructele de mare, zincul poate fi găsit și în surse pe bază de plante, cum ar fi fasolea și semințele. Prin înmuierea sau germinarea surselor de plante, este posibil ca zincul conținut în ele să fie mai absorbabil de organism.
Atunci când folosești năut sau semințe de dovleac, încearcă să le înmoi într-un borcan acoperit, dar neînchis, timp de câteva ore înainte de a le folosi în rețete.
Ciuperci bogate în vitamina D
Vitamina D este disponibilă în unele alimente. Majoritatea oamenilor obțin o parte din necesarul lor de vitamina D prin expunerea la lumina soarelui, dar eficacitatea acestei metode depinde de sezon, locație, oră din zi și chiar calitatea aerului. Ciupercile expuse, cum ar fi shitake sau maitake pot fi de fapt o sursă bună a acestei vitamine puternice de stimulare a imunității. În plus, laptele pe bază de plante și produsele lactate sunt adesea fortificate cu vitamina D. Folosește-le atunci când faci un smoothie.
Citrice, ardei roșii și fructe de pădure: bogate în vitamina C
Antioxidanții sunt compuși care ajută la încetinirea daunelor cauzate de moleculele instabile din corpul nostru. Vitamina C este un antioxidant puternic și este renumită pentru rolul pe care îl joacă în funcția imunitară. Prepararea termică a fructelor și legumelor prea mult timp poate reduce conținutul lor de vitamina C.
În plus, gătitul lor în apă provoacă percolarea vitaminei C; percolare înseamnă acea operație de extragere a unei substanțe solubile, cu ajutorul unui solvent, dintr-un amestec sau dintr-o soluție de mai multe substanțe. Prin urmare, este recomandat ca aceste fructe și legume să fie consumate proaspete, când tot conținutul lor de vitamina C este încă intact.
Cartofi dulci și morcovi: bogați în vitamina A
Fructele și legumele portocalii sunt surse de betacaroten; o substanță care este apoi utilizată pentru sinteza acestei vitamine importante de stimulare a imunității. Vitamina A ajută la păstrarea structurii pereților celulari, un element esențial al primei linii de apărare a organismului.
Nuci și semințe: bogate în vitamina E
Migdalele, semințele de floarea-soarelui și arahidele sunt toate surse importante de vitamina E; un alt antioxidant puternic care joacă un rol important în reducerea inflamației.
Adăugați aceste ingrediente la unele dintre rețetele zilnice pentru a oferi corpului o linie suplimentară de apărare.