Smoothie detox. 5 sfaturi de preparare și o rețetă

Cum să prepari acasă un smoothie detox? Sunt bune, sunt proaspete, sunt ușoare și sunt bune pentru tine. Este vorba despre îndrăgitele smoothie-uri. Pentru că primavara, pe lângă curățenia din casă, este recomandat să facem și o curățire a corpului. De aceea, o poți face și tu profitând de proprietățile benefice și detoxifiante ale legumelor de primăvară, în special ale celor cu frunze verzi. 

Regulile pentru prepararea unui smoothie perfect detox sunt simple. Combinate cu câteva sfaturi, acest smoothie detox poate deveni băutura ta preferată.

Iată 5 sfaturi de care să ții cont atunci când prepari un smoothie detox:

1. Respectă ingredientele

Un smoothie de detoxifiere corect pregătit va trebui să conțină puțină apă plată lichidă sau lapte vegetal, cum ar fi lapte de migdale, nucă de cocos, ovăz, orez, soia sau alune. Peste apă sau lapte se va adăuga o parte de legume verzi (de obicei cu frunze, dar nu numai) și o parte de fructe. Cele mai versatile ingrediente sunt: baby spanacul, smogul, avocado și bananele, dar îl poți pregăti și cu mere, pere și mango.

2. Adaugă o pulbere superalimentară verde

Poți alege între: spirulină, bogată în aminoacizi și proteine; iarba de grâu, cu puterea sa detoxifiantă; iarba de orz bogată în minerale și enzime sau alga chlorella care întărește sistemul imunitar.

3. Congelează fructele

Înainte de a prepara un smoothie detox, încearcă să congelezi banana sau avocado. Rezultatul va fi o consistență super proaspătă și cremoasă, fără a adăuga gheață, iar smoothie-ul va fi și mai plăcut la gust.

4. Adaugă o parte masticabilă

De exemplu, semințe, cum ar fi de dovleac, cânepă, in sau chia. Dar și polen, boabe de cacao, nucă de cocos uscată, fulgi de migdale sau un praf de fistic tocat.

5. Spală totul imediat

Rutina de dimineață cu smoothie-uri de detoxifiere se poate transforma într-un coșmar, deoarece reziduurile de smoothie devin lipicioase și persistente în timp, mai ales când folosești fructe. Spală toate accesoriile imediat. E mai simplu dacă o faci de îndată ce ai terminat de preparat smoothie. Doar un jet de apă fierbinte și apoi te poți bucura de momentul tău de detoxifiere, fără griji!

Smoothie cu spanac, avocado și semințe de chia

Ai nevoie de:

100 g baby spanac

1 avocado copt

Aproximativ 100 ml lapte de migdale

1 linguriță de iarbă de grâu

Pregătești așa:

Pregătirea unui smoothie detox este extrem de simplă: combină toate ingredientele în paharul blenderului de mână. Acestea trebuie să fie reci (în cazul avocado-ului, să fie congelat aproximativ o oră). Adaugi apoi, puțin câte puțin laptele de migdale, în timp ce amesteci, până obții consistența care îți place.

Consumi smoothie-ul verde detox imediat ce l-ai preparat, ornându-l cu semințe de chia.

My title page contents