7 metode naturale de detoxifiere a organismului

În cele ce urmează îți prezint 7 metode naturale de detoxifiere a organismului. Pe scurt: consumă multe fructe și legume, bea multă apă și desfășoară o activitate fizică în aer liber. Nu este nevoie de mult efort pentru a curăța organismul de excesul de toxine. 

Din când în când, mai ales la sfârșitul sezonului rece, este bine să-ți dedici timp unei perioade de detoxifiere și purificare a organismului. Cu o referire specială la nutriție și bunăstarea sistemului digestiv. În acest sens, există diferite metode și remedii naturale care pot fi adaptate pentru a se potrivi nevoilor fiecărei persoane în parte, și bazate, în principal, pe consumul de mese ușoare pe bază de plante și băuturi cu efecte benefice.

Ce zici? Intri în acest „joc”?

Iată pe scurt câteva dintre cele mai utilizate și răspândite remedii, în funcție de nevoile tale: 7 metode naturale de detoxifiere a organismului.

1. Pentru ficat

Pentru a promova funcționarea și purificarea ficatului, dieta ar trebui îmbogățită cu ierburi amare și sălbatice, cum ar fi păpădia. Alte alimente indicate sunt morcovii, țelina, sfecla și rozmarinul. Să nu uităm nici condimentele! În mod special sunt recomandate: turmeric, chimen și curry. În ceea ce privește băuturile, trebuie evitate: laptele, cafeaua și băuturile gazoase și înlocuite cu apă plată și suc de mere, fără conservanți și zaharuri adăugate.

2. Pentru intestin

Oțetul de mere, sucul de aloe Vera și fermentul probiotic sunt printre substanțele considerate capabile să ajute intestinul în eliminarea deșeurilor și a oricăror bacterii dăunătoare. De asemenea, cuișoarele și unele plante medicinale, cum ar fi absintul. Aceasta din urmă este o băutură foarte tare, care conține de regulă un minim de 60-70% alcool. Se face în mare parte dintr-o specie de pelin, la care se adaugă fenicul, anason, mentă, lemn dulce și alte plante. Pelinul este considerat capabil de a crea în intestin un mediu ostil împotriva bacteriilor dăunătoare.

3. Dieta semilichidă

Poți urma de asemenea, evident sub supravegherea medicului, o dietă semilichidă efectuată corespunzător, cu intenția de a-ți purifica corpul. O astfel de dietă ar putea include aportul de sucuri și fructe și legume proaspete (centrifugate), supe și piureuri de legume, piureuri, ulei de in, susan, semințe de dovleac și apă simplă.

4. Doar alimente crude

Printre diferitele remedii pentru purificarea organismului se numără acela de a consuma exclusiv alimente vegetale crude pentru o perioadă scurtă, pentru a favoriza activitatea sistemului digestiv. Poți include în dieta ta fructe și legume proaspete, muguri, nuci și semințe oleaginoase.

5. Scurt și rapid

Este un program de post bazat pe aportul exclusiv de sucuri și smoothie-uri de fructe sau legume, care poate dura între una până la trei zile. Este posibil să urmezi perioade de post și de durată mai lungă, în funcție de nevoile tale, dar întotdeauna sub supravegherea specialistului. Alimentele recomandate pentru prepararea băuturilor includ: mere, morcovi, spanac, pere, varză, ghimbir și legume cu frunze verzi.

6. Detoxifiere ayurvedică

Medicina tradițională indiană, numită Ayurveda, sugerează periodic o monodietă pe bază de kitchari. Kitchari înseamnă amestec, de obicei din două boabe. Un singur fel de mâncare format din fasole mung, orez basmati, ceapă, usturoi, ghimbir și turmeric. Kitchari este considerat un fel de mâncare perfect echilibrat și capabil să ajute corpul în procesele sale de purificare.

7. Condimente

Există unele condimente și ierburi aromate despre care se crede că pot favoriza procesele de purificare ale organismului. Acestea pot fi administrate zilnic în cantități mici, cu excepția unor contraindicații speciale. Printre acestea găsim: oregano, scorțișoară, chimen, ghimbir, fenicul, piper negru, pătrunjel, rozmarin și turmeric.

 

Alte sfaturi de care să ții cont – Iată cum să fii în formă în mod natural, purificând corpul de toxinele în exces:

  • Pe lângă sparanghel și anghinare, la masă nu rata varza și broccoli (bogate în substanțe utile pentru detoxifierea ficatului), usturoiul care este important pentru detoxifierea intestinului și fructele și legumele proaspete de tot felul: de la ananas și țelină, până la pepene galben si ceapă;
  • Iaurtul este, de asemenea, perfect: alege-l pe cel slab și consumă cel puțin două pe zi;
  • Nu neglija exercițiile fizice, chiar și transpirația contribuie la dezintoxicarea corpului.
  • Bea multă apă: doi litri pe zi elimină majoritatea toxinelor acumulate de corp și ajută la menținerea perfectă a ficatului și a rinichilor;
  • Evită sucurile de fructe zaharate și băuturile carbogazoase bogate în coloranți și aditivi. Altfel, nu vei obține niciun beneficiu. Bea apă simplă sau, cel mult, poți adăuga un vârf de lămâie;
  • Chiar și ceaiurile din plante au un efect major de curățare asupra corpului;
  • Un alt remediu util ar putea fi efectuarea unui exfoliant săptămânal pentru a elimina celulele moarte, pentru a promova microcirculația și a restabili elasticitatea pielii. Încearcă, de asemenea, scrubul cu zaț de cafea.

 

My title page contents