Dieta sănătoasă de primăvară. Sfaturi utile de care să ții cont

În ce constă dieta sănătoasă de primăvară? O dietă sănătoasă de primăvară te ajută să te pregătești pentru noul sezon și să fii într-o formă excelentă. Iar pentru a obține aceste rezultate, dieta ta trebuie să includă în primul rând alimente de sezon. Să vedem în ce constă o dietă sănătoasă și de ce sfaturi să ții cont!

În sfârșit, a sosit primăvara, și trebuie să începi să te gândești deja mai departe, la vară. Îți dorești să fii în formă din timp, pentru a purta haine mai ușoare și pentru a-ți putea pune cât mai frumos corpul în evidență. Și, de ce nu, să-ți pregătești silueta pentru costumul de baie. Pentru a realiza acest lucru, urmarea unei diete sănătoase poate ajuta la eliminarea excesului de grăsimi.

Cum să ai o dietă sănătoasă la început de primăvară?

Dieta sănătoasă constă în consumul acelor alimente care aduc puține calorii și care primăvara se găsesc pe tarabele și rafturile supermarketurilor. Alimentele cu conținut scăzut de calorii, precum fructele și legumele, bogate în săruri minerale și vitamine, sunt perfecte de consumat pentru a reveni în formă în acest sezon și a te pregăti pentru mare, plajă.

Pe măsură ce temperatura de afară crește, poți profita de o hrană mai lejeră, astfel că poți savura și consuma alimente reci, precum salate de legume sau chiar paste, dar fără a exagera cu porțiile. Nu numai salatele de orez, ci și salatele cu șuncă crudă, morcov și roșii se încadrează perfect în schema unei diete sănătoase și echilibrate în același timp.

Dacă te numeri printre persoanele pasionate de gătit, este indicat să optezi pentru alimente simple și fără condimente excesive, atunci când pregătești ceva de mâncare. Carnea de curcan este excelentă de mâncat primăvara, incluzând-o într-o dietă sănătoasă. Carnea de curcan ca și alt tip de carne albă, conține mai puține grăsimi decât cea roșie. Poate fi consumată cu legume la grătar, condimentate cu suc de lămâie și ulei de măsline extravirgin. Prânzul poate fi încheiat cu o salată de fructe pe bază de căpșuni, kiwi și ananas pentru detoxifiere și purificare.

Câteva sfaturi pentru dieta sănătoasă de primăvară

Odată cu sosirea primăverii, organismul trebuie să urmeze o dietă sănătoasă, dar și detoxifiantă pentru a se purifica de tot ceea ce s-a acumulat odată cu iarna. Și de a scăpa de urmările pe care le-a lăsat sezonul rece asupra organismului. Pentru asta ai nevoie să incluzi în dieta ta alimente detoxifiante care au proprietăți purificatoare pentru a curăța corpul de toxine și deșeuri.

Dar o dietă de primăvară poate avea în comun și scopul de a slăbi. În acest sens, înainte de a apela la orice metodă de slăbire, este întotdeauna bine să consulți medicul și un nutriționist. Acesta îți va recomanda regimul potrivit stilului tău de viață. O dietă sănătoasă înseamnă și hidratarea organismului. Așa că, un pahar cu apă plată pe stomacul gol, dimineața, este ideal pentru a începe această dietă. Rezultatele nu vor întârzia să apară, și vei avea satisfacții mari.

Poți continua apoi cu o gustare la jumătatea dimineții pe bază de fructe și legume centrifugate. După-amiaza este util să consumi ceai verde sau un ceai de plante pe bază de ghimbir și fenicul care permite facilitarea digestiei și purificarea în același timp. Este recomandabil să consumi diverse legume care au proprietăți diuretice, cum ar fi anghinare, broccoli, sparanghel, care sunt, de asemenea, bogate în apă.

De asemenea, dintr-o dietă sănătoasă, nu pot lipsi țelina și ridichile care purifică intestinul și rinichii. La capitolul fructe, alege-le pe cele mai bogate în vitamina C, inclusiv kiwi, căpșuni etc. Lămâia are o acțiune detoxifiantă și se recomandă să o consumi dimineața sub formă de suc.

Iată un exemplu de meniu alimentar sănătos de consumat:

Mic dejun: iaurt sau smoothie cu fructe;

Gustare la mijlocul dimineții: legume sau fructe centrifugate;

Prânz: salată de orez cu salată de fructe;

Gustare: ceai verde;

Cina: pește simplu la grătar sau pește cu legume.

My title page contents