Tratamente de wellness pentru iarnă. Alege un ritual de frumusețe, indiferent de vreme!

Tratamente de wellness pentru iarnă

Alege tratamente de wellness pentru iarnă și bucură-te de o stare de bine și de frumusețe! Iarna ai nevoie mai mult decât oricând de un tratament special. Când te uiți în oglindă, observi că pielea feței a devenit mai opacă și mai plictisitoare. În plus, mușchii faciali sunt lipsiți de tonifiere. E și normal, frigul și lipsa unei alimentații bogate în vitamine lasă amprente asupra tenului nostru.

Rutina de frumusețe de iarnă necesită un anumit angajament. Mai ales pentru pielea care, supusă stresului climatului dur și luminii slabe, are nevoie de mai multă hrănire. Are nevoie de îngrijire zilnică și măști periodice. Însă întregul corp este cel care ne cere atenția. Tocmai într-o perioadă în care avem tendința naturală de a deveni mai leneși și mai sedentari, sărind peste programările la sală sau reducând alergările de dimineață.

Tratamente de wellness pentru iarnă: luptă împotriva frigului „ascunzându-te” într-un centru wellness!

Zilele petrecute în interior, munca, lipsa de mișcare și aerul rece de afară riscă să lase urme vizibile pe ten și asupra formei noastre fizice. Prin urmare, de ce să nu-ți planifici un sejur într-un centru wellness sau într-un hotel spa iarna?

Piscine termale, saună și baie turcească, toate dedicate sezonului de iarnă

La interior sau exterior, în multe centre vei găsi bazine termale – cu ape sulfuroase, hidromasaj, etc. Un remediu pentru afecțiuni respiratorii, articulare și dermatologice.

Sauna, disponibilă în diferite variante, în funcție de preferințe poate fi mai mult sau mai puțin caldă și mai mult sau mai puțin umedă. Este perfectă pentru a te purifica de toxine, dar este și un excelent adjuvant în tratamentul bronșitei și al sinuzitei. Atât sauna finlandeză clasică, unde temperatura ajunge la 90°C, cât și biosauna mai recentă – la 60° – te ajută să scapi permit de grăsimi, toxine și substanțe reziduale prin transpirație.

Beneficii de purificare asemanatoare poți obține și dacă alegi baia turcească. Aici, temperatura poate ajunge între 40 și 60 de grade, dar este mult mai umedă decât sauna (până la 100%). Baia turcească reprezintă tratamentul ideal pentru combaterea retenției de apă.

Tratamente de wellness pentru iarnă: Masaje regenerante pentru a face față sezonului rece

Alte tratamente de wellness de iarnă care ajută la contracararea stresului și a tulburărilor psihofizice sunt practici manipulative. De acum, alături de inevitabilele masaje manuale pentru față și corp – shiatsu, Hawaiian, Thai etc. – multe centre oferă și unele tratamente inovatoare, precum terapia cu pietre. Un masaj efectuat cu pietre fierbinți plasate în anumite puncte ale corpului. Despre acest tip de masaj se spune că este un panaceu pentru sistemele circulator, respirator și musculo-scheletic.

De asemenea, împotriva oboselii și a lipsei de energie, poți încerca dușurile de aromaterapie și cromoterapie. Vei obține un efect extraordinar de relaxant și liniștitor.

My title page contents