Efectele benefice ale frigului

Descoperă efectele benefice ale frigului cu rol asupra bunăstării noastre. Pentru a ne bucura de bunăstare, trebuie să ne menținem atât un corp sănătos, cât și o minte sănătoasă.

Și, în această perioadă de schimbări meteorologice severe, devine esențial să avem grijă de sănătatea noastră. Fără a fi prea speriați de temperaturile reci. Dar să vedem cum trebuie să procedăm!

Ploaia, temperaturile scăzute, ceața, aerul mai aspru și zilele mai scurte aduc modificări asupra circulației sangvine. Consecințele se observă, în principal, asupra pielii, care se usucă, dar și asupra metabolismului. Cu toate acestea, în realitate este o reacție psihofizică la condițiile climatice.

Ce avem de făcut? Răsfăț este cuvântul de ordine. Nu doar cu ceaiuri din plante, care pe lângă încălzire ajută și la hidratarea corpului și a pielii, ci și cu masaje și supe care accelerează metabolismul. O recomandare adresată în special celor care au mâinile și picioarele mereu înghețate!

Efectele benefice ale frigului asupra corpului  nostru

Cu siguranță nu tuturor persoanelor le place frigul și îl acceptă cu mare dificultate. Totuși, frigul este un agent natural de drenaj. Atât de mult, încât în ​​multe cazuri este folosit pentru terapiile împotriva celulitei. Acesta ajută la arderea unui număr mult mai mare de calorii decât se întâmplă vara. Când căldura ne împinge să consumăm alimente ușoare dar care nu sunt în concordanță cu adevăratul necesar caloric.

Nevoile organismului

Iarna însă, chiar și doar pentru a se încălzi, organismul arde mai mult.

Este, de asemenea, un panaceu pentru somn: dormitul într-o cameră cu o temperatură cuprinsă între 15 și 19°C promovează o odihnă bună, deoarece producția de melatonină este stimulată și, în același timp, aerul pe care îl respiri este mai curat. Paraziții și bacteriile care se dezvoltă în anotimpurile calde, suferă de frig și mor. Bineînțeles că nu toate, pentru că unele știu să supraviețuiască chiar și în climate foarte reci.

De altfel, în antichitate era o practică obișnuită să se construiască programe de wellness în celebrele băi romane care includeau și frigul. În prezent, în multe spa-uri se consolidează sauna finlandeză, care include un ritual constând într-o baie de aburi, dușuri rapide sau băi în apă rece, alternate cu o repriză de stat în saună și, în final, cu un masaj de relaxare.

Trecerea treptată de la căldura intensă a saunei (90°C – 110°C) la frigul căzii sau dușului, servește la îmbunătățirea eficienței centrului de termoreglare al corpului și la efectuarea unei adevărate gimnastici a sistemului circulator.

Efectele benefice ale frigului. Terapia rece poate trata o varietate de tulburări:

  • ameliorează febra;
  • reduce efectele vânătăilor sau traumatisme musculare;
  • tratați verucile (negii), angioamele și cicatricile (cu criochirurgie);
  • relaxează mușchii care nu pot rămâne contractați la temperaturi scăzute.

Astfel, a apărut și criosauna sau sauna rece, un tratament de wellness care presupune expunerea la îngheț foarte intens (170° sub zero), timp de 3 minute.

Acest nor înghețat de vapori de azot pare să aibă efecte anti-îmbătrânire de neegalat, precum și o îmbunătățire a aptitudinilor fizice.

My title page contents