5 alimente de mâncat, dacă vrei să te îngrași

Descoperă 5 alimente de mâncat, dacă vrei să te îngrași. Pe lângă persoanele care au nevoie să slăbească, sunt și mulți oameni care, dimpotrivă, au nevoie să se îngrașe. Însă, scopul real nu trebuie sa fie doar acela de a lua kilograme, deci masă de grăsime, ci de a crește masa slabă, deci masa musculară.

De aceea, nu este indicat să apelezi la așa-numita mâncare „junk”. Pe lângă faptul că te face să te îngrași, o face într-un mod nesănătos. Pe termen lung însă, acest obicei ar duce la alte probleme probabile de sănătate, precum hipercolesterolemia, hipertensiunea arterială și bolile cardiovasculare. De aceea, dacă este necesar să te îngrași, alege alimente sănătoase. Acele alimente care să-ți ofere nu doar calorii, ci mai ales nutrienți. Folosește-le într-un mod echilibrat! Cu ajutorul unui nutriționist vei putea stabili cantitatea ideală pentru nevoile tale zilnice.

Iată 5 alimente de mâncat, dacă vrei să te îngrași:

1. Fructe uscate

Migdale, nuci, alune, caju, fistic: fructe oleaginoase delicioase, dar si foarte energice. Cu o medie de peste 300kcal/100g. Cu toate acestea, sunt un concentrat de nutrienți, antioxidanți, fibre, acizi grași esențiali precum Omega-3 și Omega-6, prieteni ai sistemului cardiovascular. Adăugându-le zilnic în dietă, ca gustare, la micul dejun, sub formă de cereale sau în salate, te vei putea bucura de beneficiile acestora.

2. Ulei de măsline extravirgin

Cu aceleași calorii dintre diferitele tipuri de ulei (aproximativ 884kcal/100mL), uleiul de măsline extravirgin este mai bogat în polifenoli și antioxidanți. În plus, conține puține grăsimi saturate și cantități modeste de vitamina E, calciu, sodiu, potasiu. Persoanele care trebuie să se îngrașe găsesc în el un ajutor demn de a-și aroma mâncărurile într-un mod sănătos, chiar și până la 4 linguri pe zi.

3. Proteine ​​nobile

Prin proteine ​​nobile înțelegem acele proteine prezente în carnea slabă (cum ar fi puiul sau curcanul), în pește (somon, ton în conservă) și în ouă. Pentru a câștiga masă musculară, trebuie să ai grijă să îți hrănești mușchii. Iar cel mai bun mod este să folosești des aceste alimente.

4. Cereale integrale

Așa cum poate știi deja, carbohidrații sunt sursa principală de energie pentru organism. De asemenea, esențiali în dieta de zi cu zi atunci când trebuie să câștigi în greutate. Atenție: asta nu înseamnă că un simplu consum îți rezolvă problema cu care te confrunți. Reține: întotdeauna, cantitățile și metodele de gătit și de asociere sunt cele care au un efect asupra compoziției corpului. O combinație între completarea nutrienților și caloriile deținute este cu adevărat valoroasă. Este de preferat să alegi variantele integrale de paste, pâine și orez datorită prezenței fibrelor care reglează mai bine eliberarea insulinei și absorbția zaharurilor.

5. Leguminoase

Buni înlocuitori ai proteinelor de origine animală, leguminoasele sunt o sursă de proteine ​​vegetale, carbohidrați, fibre, vitamine și săruri minerale. O adevărată combinație de nutrienți care pur și simplu nu poate lipsi din dieta ta. Le poți consuma ca prim fel, sub formă de salate sau ca alternativă la clasicele chifteluțe sau crochete.

 

My title page contents