Tiramisu cu mandarine. Gustă din aromele delicioase ale iernii!

Tiramisu cu mandarine. Gustă din aromele iernii!

Tiramisu cu mandarine este un desert fin și aromat, o variantă de iarnă a clasicului tiramisu. Straturi de pișcoturi scufundate în lapte și cacao alternate cu o cremă moale de mandarine, foarte parfumată.

Tiramisu cu mandarine este și un desert festiv care poate încheia masa și a cărui cremă poate fi folosită și pentru a umple pandoro sau panettone.

Tiramisu cu mandarine

Porții: 6-8 (pahare)

Pregătire: 60 minute

Ai nevoie de:

4 gălbenușuri

110 g zahăr + 50 g

coaja rasa de la 2 mandarine bio

50 g făină 00

600 ml lapte

100 ml suc de mandarine proaspăt și filtrat

400 ml smântână dulce

5 g pudră de cacao neîndulcită

migdale feliate, după gust

felii de mandarină, după gust

Pișcoturi

Pregătești tiramisu cu mandarine așa:

Combină mai întâi cele 4 gălbenușuri cu 110 g zahăr într-o cratiță și amestecă-le bine cu un tel manual. Adaugă apoi făina cernută și sucul de mandarine, câte puțin, continuând să amesteci. La final adaugi 300 ml de lapte și coaja rasă de mandarine.

Torni smantana într-o crăticioară, apoi o pui pe foc 3-4 minute, amestecand energic pentru a nu se lipi de fundul cratiței. Când s-a îngrosat, iei crăticioara cu smântână de pe foc și o lași să se răcească complet.

Separat, bați smântâna rece de la frigider cu 50 g zahăr până se întărește. Combini amestecul de gălbenuușuri și suc de mandarine cu frișca răcită, și amesteci totul.

Pentru siropul în care vei înmuia pișcoturile procedezi așa: Într-un castron, combini 300 ml de lapte cu pudra de cacao neîndulcită și amesteci bine.

Asamblezi tiramisu așa: Într-o tavă sau o formă de sufleu alternezi un strat de cremă cu un strat de pișcoturi înmuiate pe rând în lapte și cacao. Continui tot așa cu straturile de pișcoturi până la marginea formei alese.

La final decorezi tiramisu cu migdale feliate și felii de mandarine. Îl vom servi în boluri individuale sau poți realiza tiramisu de la bun început în boluri/cupe. Suplimentar, pentru un aspect aparte, poți pune în fiecare cupă câte o frunzuliță de mentă.

De asemenea, poți folosi pentru însiropat doar suc de mandarine sau cu puțin lichior adăugat.

My title page contents