Biscuiți cu mandarine. Delicioși și aspectuoși

BISCUIȚI CU MANDARINE. DELICIOȘI ȘI ASPECTUOȘI

Nu știi ce desert să-i mai pregătești copilașului tău? Ce zici de niște biscuiți cu mandarine? 

 

Biscuiți cu mandarine

 

Pregătire: 25 de minute

Coacere: 15-20 de minute

La frigider: 2 ore

Porții: circa 30 de bucăți

 

Ai nevoie pentru biscuiți cu mandarine de:

  • 200 g făină 00
  • 80 g zahăr
  • 80 g unt topit
  • 1 ou
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 1 vârf de cuțit de sare

Ai nevoie pentru decor:

  • 4 mandarine
  • 1 ceașcă de zahăr pudră
  • 1 lingură de lichior de portocale

Pregătești biscuiții cu mandarine așa:

  1. Mai întâi prepari aluatul: pui în bolul de la mixer făina, praful de copt, zaharul, untul topit (la temperatura camerei), oul, semințele de vanilie și un vârf de cuțit de sare. Mixezi la viteză mică până obții un amestec omogen. Alternativ, poți folosi un robot de bucătărie și omogenizezi prin impulsuri. Formezi un aluat sub formă de cilindru, cu un diametru de 4-5 cm, îl înfășori într-o folie alimentară și îl pui în frigider pentru 2 ore;
  2. După acest timp, tai ruloul de patiserie în felii de aproximativ 5 mm. Le așezi cu mâna, la distanțe adecvate, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pui tava în frigider, cât timp tai mandarinele la aceeași grosime cu feliile de aluat. Îndepărtezi coaja mandarinelor cu cuțitul. Pui câte o felie de mandarine pe fiecare biscuite și ungi biscuiții cu glazură făcută din zahăr pudră și lichior de portocale;
  3. Coci biscuiții în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15-20 de minute. Când sunt copți, scoți biscuiții din cuptor și îi lași să se răcească înainte de a-i presăra cu zahăr pudră.
My title page contents