Tiramisu cu dovleac: desertul perfect pentru toamnă

Tiramisu cu dovleac: desertul perfect pentru toamnă

Tiramisu cu dovleac: desertul perfect pentru toamnă. Tiramisu de dovleac este un desert neobișnuit și delicios, o variantă de toamnă a rețetei clasice de tiramisu. Se face cu baza de pișcoturi înmuiate în cafea și umplută cu o cremă delicioasă de dovleac. Această cremă se prepară cu dovleac gătit în lapte și aromat cu zahăr brun și scorțișoară; crema de dovleac rezultată se amestecă cu mascarpone și frișcă.

Desertul perfect pentru a-ți uimi oaspeții, ideal dacă vrei să faci un desert cu aromele și culorile toamnei. Iată cum poți pregăti această reinterpretare delicioasă a celui mai iubit desert italian din lume:

Tiramisu cu dovleac

Porții: 6

Preparare: 20 de minute

Răcire: 60 de minute

Ai nevoie de:

500 g de dovleac

300 ml de smântână lichidă proaspătă

250 g de mascarpone

90 g de zahăr brun

60 ml de lapte

cafea moca – atât cât ai nevoie

pișcoturi – atât cât ai nevoie

pudră de cacao neîndulcită – atât cât ai nevoie

scorțișoară pudră – atât cât ai nevoie

Pregătești tiramisu cu dovleac așa:

Pregătești cafeaua, o îndulcești și o lași să se răcească

Tai dovleacul în felii și le cureți de coajă, apoi îndepărtezi semințele și filamentele. Tai apoi bucățile de dovleac în cuburi și le pui într-o tigaie. Adaugi laptele, zahărul brun și scorțișoara, apoi fierbi cu capacul pus timp de aproximativ 20 de minute sau până când dovleacul este înmuiat, amestecând ocazional. Odată gata, transformi pulpa de dovleac într-un piure, adaugi mascarpone și amesteci bine. Bați smântâna cu zahărul până se întărește.

Adaugi jumătate și amesteci puternic. Apoi adaugi cealaltă jumătate, amestecând cu mișcări de jos în sus. Înmoi ( le treci mai degrabă, destul de rapid) pișcoturile în cafea și le așezi pe fundul unui vas de copt. Adaugi o parte din cremă, nivelezi și continui cu straturile cu pișcoturi, crema și pudra de cacao până când termini ingredientele. Odată ce e gata, acoperi tiramisu cu folie de plastic și îl lași să se odihnească în frigider, timp de cel puțin o oră. Înainte de servire, presari suprafața cu pudră de cacao și, opțional, adaugi chipsurile de ciocolată. Tiramisu de dovleac este gata să fie savurat.

Recomandări

Pentru o prezentare mai aparte, poți asambla tiramisu de dovleac în cupe sau în pahare. Indiferent sub ce formă alegi să prezinți tiramisu-ul, presari desertul cu cacao numai înainte de servire.

Poți îmbogăți tiramisu de dovleac cu macarons sfărâmați, cu migdale tocate, cu fistic sau cu semințe de dovleac prăjite pentru a fi adăugate între diferitele straturi; desertul va arăta și mai bogat și mai delicios.

Cum și cât timp se poate păstra tiramisu?

Poți păstra tiramisu de dovleac în frigider timp de 2-3 zile acoperit cu folie de plastic.

My title page contents