Tiramisu cu piure de dovleac. Un dulce al toamnei

TIRAMISU CU PIURE DE DOVLEAC. UN DULCE AL TOAMNEI

Ce ziceți de un tiramisu cu piure de dovleac? Nu v-ați gândit la o asemenea combinație, nu-i așa?

 

Porții : 8

Pregătire: 120 minute

 

Ai nevoie pentru tiramisu cu piure de dovleac de:

400 g dovleac

150 g zahăr pudră

2 linguri unt

Scorțișoară măcinată

Ghimbir măcinat

450 g mascarpone

250 ml smântână pentru frișcă

200 g pișcoturi

200 ml cafea neagră

Cacao

 

Pregătești așa:

Tai dovleacul în două, îl cureți de semințe și pui pe fiecare bucată câte o lingură de unt și două linguri de zahăr. Le învelești în folie de aluminiu și le introduci în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Le lași circa o oră. Cureți miezul de dovleac, îl pui în blender, adaugi câte un vârf de cuțit din fiecare condiment și mixezi până obții un piure fin. Lași piureul să se răcească. Separat, bați mascarponele cu smântâna pentru frișcă și zahărul rămas, până obții o cremă tare. Iei ¼ din cremă, iar restul o amesteci cu piureul de dovleac. Într-o formă de tort, așezi pe fund pișcoturi, înmuiate în cafea și întinzi un strat de cremă. Repeți operațiunea până termini ingredientele. Trebuie să ai două straturi de cremă și deasupra pișcoturi. Pui crema oprită (cea amestecată cu piure de dovleac) într-un poș și ornezi tortul deasupra. Introduci tortul în frigider pentru cel puțin 4 ore. Mai bine ar fi să rămână peste noapte. Când servești, presari tiramisu-ul cu puțină cacao.

My title page contents